ABD ordusu, Türkiye sınırına zırhlı araç konuşlandırdı

ABD ordusu, Türkiye sınırına zırhlı araç konuşlandırdı

ABD ordusu, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırına zırhlı araçlar konuşlandırdı iddiası, Türkiye ile ABD arasındaki YPG gerginliğini artırdı. ABD, devriye iddiasını yalanlarken, YPG ile birlikte hareket edildiğini ise kabul etti.

ABD ordusunun Türkiye'nin Suriye sınırına yakın bölgede YPG ile birlikte devriye gezdiği iddialarına açıklama geldi. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüler için ABD, Türkiye'ye karşı askeri araçların konuşlandırdığı iddialarını yalanladı.

Sosyal medyada YPG'li teröristlerle birlikte hareket eden ABD ordusuna ait zırhlı araçların devriye gezdiği iddiaları tepkilere neden oldu. Sosyal medyada yer alan iddiada, ABD ordusunun YPG'ye yönelik saldırıları önlemek amacıyla Türkiye sınırına zırhlı askeri araçlar konuşlandırdığı iddia edilmişti.

O GÖRÜNTÜLER İÇİN YALANLAMA 

Pentagon Sözcüsü Davis, günlük basın brifinginde, Türkiye’nin sınırına yakın ABD zırhlılarının PYD/PKK unsurlarıyla devriye gezip gezmediğine yönelik soruları cevaplandırdı.

 

Albay Davis, söz konusu iddiaya ilişkin, “Suriye’nin kuzeyinin tamamında ortaklarımız olan Suriye Demokratik Güçleri ile hareket eden ABD askerleri var. Sınır alanları da bizim hareket alanlarımıza dahil.” dedi. Ancak Sözcü, bunun, "PYD/PKK’nın Türkiye’ye yönelik saldırılarına TSK’nın karşılık vermesini engellemek üzere yapılıp yapılmadığı" sorusunu ise geçiştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.