"Rusya, Olası ABD Saldırısına Hazırlanıyor"

"Rusya, Olası ABD Saldırısına Hazırlanıyor"

İsrail'de, ABD ve Suriye'yi yakından ilgilendiren bir iddia ortaya atıldı.

İsrail haber portalı DEBKA, Rusya’nın Suriye ve Lübnan’da bulunan iki radar üssünü muhtemel ABD ve İsrail saldırılarına karşı modernize ettiğini iddia etti.

Şam’ın güneyinde bulunan Cebel El Harrah elektronik ve gözlem istasyonu İsrail ve Ürdün’ün tüm hava sahasını ve Kuzey Suudi Arabistan’ı kapsayacak şekilde geliştirilirken, Lübnan’da bulunan radar da genişletildi. İki radarın da bilgi paylaşım hız ve kapasitelerinin de artırıldığını ifade edildi.

İsrail haber portalı, Amerikan askeri kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre iki radarın Kıbrıs ve Yunanistan dahil doğu Akdeniz’i de izleyebiliyor.

Rusya son günlerde Suriye’de değişim ve İran’a yönelik muhtemel saldırı nedeni ile alarm durumunda.

İran’ın uranyum üretme ve nükleer enerji geliştirme hakkına saygı duyulmasını isteyen Moskova, Şam’da Libya benzeri rejim değişikliğine izin vermeyeceğini açıklıyor.

Rus basınına bir makale kaleme alan Putin, İran’a yönelik askeri müdahalenin sonuçlarının tahmin edilmesinin bile imkansız olduğunu kaydederken, Suriye’de ya da diğer ülkelerde rejim değişikliği hedefleyen tek yönlü müdahalelerin uluslar arası güvenlik sistemini yıktığını savundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.