Rusya’dan Suriye’de ortak operasyon teklifi

Rusya’dan Suriye’de ortak operasyon teklifi

ABD Savunma Bakanlığı, Rusya ve ABD arasında, Suriye’de ortak hava operasyonları düzenlemeye dair bir anlaşma olmadığını bildirdi.

WASHINGTON (AA) – ABD Savunma Bakanlığı, Rusya ve ABD arasında, Suriye’de ortak hava operasyonları düzenlemeye dair bir anlaşma olmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın ABD’ye 25 Mayıs'tan itibaren Suriye'de ortak hava operasyonları düzenlemeyi teklif etmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Kirby açıklamada, “Rusya ile Suriye’de ortak hava operasyonları düzenleyeceğimize dair bir anlaşma yapmadık” ifadesini kullandı.

ABD ve Rusya’nın Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun geçen hafta Viyana’da yaptığı görüşmelerle konusunda irtibatta olduğunu vurgulayan Kirby, çatışmaların durdurulması anlaşmasının Suriye’de şiddeti düşürdüğünü fakat bazı bölgelerde çatışmaların devam ettiğini kaydetti.

Kirby açıklamasında, “Saldırıların büyük bir çoğunluğu rejim tarafından gerçekleştiriliyor. Rusya’nın bu şiddeti sona erdirmesini bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Eric Schultz da, günlük basın toplantısında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Schultz, Rusya’nın ABD’ye yaptığı teklifin ilk olmadığını belirterek, “Eğer Rusya El-Nusra ve DAEŞ’e karşı savaşmak istiyorsa, yapacakları ilk şey Esed rejiminin kurallara uyacak olmasıdır” dedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Moskova’da yaptığı açıklamada, ABD’ye ve onun öncülüğündeki koalisyonun hava güçlerine, 25 Mayıs’tan itibaren Suriye’de Nusra Cephesi ve ateşkese katılmayan gruplara karşı ortak hareket etmeyi teklif ettiklerini duyurmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.