ABD savaşacak Araplar ödeyecek!

ABD savaşacak Araplar ödeyecek!

ABD Senato'sundan Suriye'ye askeri müdahale onayı alan Obama'nın savaşı nasıl finanse edeceği de tartışma konusu oldu.

Amerikan Washington Post gazetesindeki habere göre, ABD'nin Suriye'ye yapmayı planladığı askeri müdahalenin finansmanını Körfez'deki Arap ülkeleri karşılayacak.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'ndeki toplantıda, Suriye'ye olası askeri müdahalenin masraflarının nasıl karşılanacağı da gündeme geldi. Cumhuriyetçi senatör Ileane Ros-Lehtinen, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ye Suriye savaşının finansmanını sordu.

ARAP ÜLKELERİ FİNANSE EDECEK

Bu soruyu cevaplandıran ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Beşşar Esad'ı devirmek için ABD önderliğinde Suriye'ye yapılması planlanan askeri müdahalenin bütün masraflarının karşılanması için Körfez'deki Arap ülkelerinin teklifte bulunduğunu söyledi.

İnanılır gibi değil! Bu yöntem ingilizce konuşturuyor. Uzmanların tavsiye ettiği ingilizce konuşma yöntemi hangisi Tıklayın!
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "Gerçekte, bazı Arap ülkeleri, ABD'nin daha önce birkaç yerde yaptığı gibi, bütün işi üstlenmesi durumunda, tüm masrafları karşılayacaklarını söyledi" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Arap ülkelerinin bu teklifinin de masada olduğunu vurguladı.

OBAMA İLK ONAYI ALDI

ABD Başkanı Barack Obama'ya Suriye'ye sınırlı askeri müdahale etme izni veren tasarı, Senato Dış ilişkiler Komitesi'nde 7'ye karşı 10 oyla kabul edildi. Tasarının önümüzdeki hafta ABD Senatosu Genel Kurulu'nda da görüşülmesi bekleniyor.

YAZETE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.