ABD Savunma Bakanı Mattis Suudi Veliaht Prensi bin Salman ile görüştü

ABD Savunma Bakanı Mattis Suudi Veliaht Prensi bin Salman ile görüştü

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman: - "Her terör örgütünün ideolojilerini yayıp istihdam sağlamaya başlamak istediği ilk yer Suudi Arabistan'dır ve Mekke kutsal şehridir" -

WASHINGTON (AA) – Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ile görüşmesi öncesinde yaptığı açıklamada terör örgütlerinin ilk hedeflerinin Suudi Arabistan olduğunu söyledi.

Mattis, Suudi mevkidaşı bin Salman ile ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) görüştü.

İki bakanın başkanlığında heyetler arasında yapılan görüşmeler yaklaşık iki saat sürerken bakanlar toplantı öncesinde basın mensuplarına kısa açıklama yaptı.

Muhammed bin Salman yaptığı açıklamada Ortadoğu’nun çok ciddi bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu, İran’ın terör gruplarını ve radikal örgütleri desteklemek suretiyle bölgede düşmanca bir tavır takındığının altını çizdi.

Salman, "Her terör örgütünün ideolojilerini yayıp istihdam sağlamaya başlamak istediği ilk yer Suudi Arabistan'dır ve Mekke kutsal şehridir." şeklinde konuştu.

- Trump yönetiminden umutluyuz

Teröre karşı ABD ile işbirliği yapmanın önemine değinen Suudi veliaht prensi Washington'daki yeni yönetime yönelik iyimser bir beklenti içinde olduklarını ifade etti.

Salman şunları kaydetti:

“(Terör örgütleri) Suudi Arabistan’ı karıştırdıklarında tüm İslam dünyasına gireceklerdir. Bunun için biz birincil hedefiz onlar için. Bunun için en çok biz sıkıntı yaşıyoruz. Bu yüzden müttefiklerimizle işbirliği yapmamız gerekir. Listenin başında ise dünya lideri Amerika Birleşik Devletleri geliyor. Bugün Başkan Trump’ın yönetiminden umutluyuz ve Başkanın liderliğinde bu zorlukları daha kolay aşacağımıza inanıyoruz."

Gazetecilerin Riyad'ın Suriye'de DEAŞ ile mücadeleye destek verip vermeyeceğine yönelik sorularına ise Salman, "Terörizmi ortadan kaldırmak için sınırı olmaksızın her şeyi yapmaya hazırız." cevabını verdi.

Mattis ise Suudi Arabistan ile uzun yıllara dayanan ikili ilişkilerin önemini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu ilişkinin sıcaklığı yıllarca, şimdi 70 yıl olmuş, hem kötü hem de iyi zamanlarda korundu ve birlikte vazgeçilmez ekonomik ve güvenlik ortaklığının temeli haline gelmiştir. Krallığın bölgeye istikrar getiren bölgesel liderliği ve bizim askeri ilişkilerimiz hep durağanlığını ve istikrarını korudu. Prens hazretleri sizin etkin liderliğinizi, siyasi bağlılığınızı ve ortak çabalarımıza Krallığın desteğini genişletme ve derinleştirme konusunda istekli olmanızdan dolayı sizi takdir ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.