ABD Savunma Bakanı Panetta'dan özür

ABD Savunma Bakanı Panetta'dan özür

ABD Savunma Bakanı Panetta, Afganistan'da Bagram Hava Üssü'nde çok sayıda Kur'an-ı Kerim ile dini içerikli materyallerin imha edilmesinden dolayı özür diledi.

Panetta, yaptığı yazılı açıklamada, bu sabah Afganistan Güvenlik ve Destek Gücü'nün (ISAF) komutanı Orgeneral John Allen'ın, Bagram Hava Üssü'nde çok sayıda Kur'an-ı Kerim ile dini içerikli materyallere uygunsuz muameleyi içeren son derece talihsiz olay hakkında kendisini bilgilendirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Orgeneral Allen ve ben, Afgan halkından özür diliyoruz ve bu davranışı en sert biçimde kınıyoruz. Bu eylemler, ABD ordusunun görüşlerini yansıtmaz. Afgan halkının dini teamüllerine, istisna olmaksızın hürmet ediyor ve saygı gösteriyoruz.''

Açıklamasında, Orgeneral Allen'ın Afgan hükümetiyle birlikte olayın soruşturulması için hızlı ve kararlı biçimde harekete geçmesini desteklediğini belirten Panetta, ''Bu olayın tekrar meydana gelmemesi için tüm gerekli adımları attığımızdan emin olmak adına soruşturmanın nihai sonuçlarını dikkatle gözden geçireceğim'' ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.