ABD seçim sonucunu bekliyor

ABD seçim sonucunu bekliyor

ABD'de başkanı belirleyecek seçimlerin heyecanı yaşanıyor.

OBAMA BASKETBOL OYNADI

ABD Başkanı Barack Obama, seçim sonuçlarını izlemek üzere memleketi Chicago'da bulunuyor.

Kentteki seçim kampanyası noktalarına sürpriz ziyaretlerde bulunan Obama, sandıklar kapanmadan son şanslarını deneyerek seçmenlere telefon ve sosyal medya yoluyla ulaşmaya çalışan gönüllere destek veriyor ve kampanyasının son durumunu değerlendiriyor.

 

Bunun yanında Obama, geleneğine uyarak, seçim sonuçları açıklanmadan önce arkadaşları ve danışmanlarıyla basketbol oynayıp, stres atmaya çalıştı.

İLK OYLAR

Öte yandan, yerel saatle geceyarısından sonra, geleneksel bir uygulama çerçevesinde, New Hampshire eyaletinin iki küçük kasabasında, seçim gününün ilk oyları kullanıldı ve sayıldı.

Buna göre, Dixville Notch kasabasındaki sandıktan Obama ve Romney'ye 5'er oy çıkarken, Hart's Location'da da Obama 23, Romney 9, Özgürlükçü Parti adayı Gary Johnson da 1 oy aldı.

İlk oyu kullanan Dixville Notch kasabasında adayların ilk kez eşit oy aldığı görüldü.

SAAT SAAT SEÇİM

2000 yılında seçimin sonucunu Florida, 2004'te ise Ohio seçimin sonucunu tayin etmişti. Ohio'nun bu seçimde de belirleyici olması bekleniyor.

EN KRİTİK EYALET

İlk sonuçlar TSİ 02.00'de gelmeye başlayacak. TSİ 03.30'da Ohio'dan gelecek sonuçlar seçimin galibini belirleyebilir. ABD siyasi tarihinde Ohio'yu almadan başkanlık koltuğuna oturabilmiş bir Cumhuriyetçi aday henüz yok. 1964'ten bu yana Ohio eyaletini alan aday başkanlığı da kazandı.

Ülkenin batısındaki sonuçlar TSİ 07.00'de açıklanacak. Muhtemel bir seçim çekişmesi bu saatlerde nihayete ermiş olacak. Sandıklar son olarak TSİ 09.00'da Alaska'da kapanacak. Ancak Seçiciler Kurulu'na sadece 3 üye gönderen Alaska'dan gelecek sonuçların belirleyici olacağına ihtimal verilmiyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.