ABD seni Daha FAzla Korumayacak

ABD seni Daha FAzla Korumayacak

HamasTan Mahmud Abbas'a uyarı

Hamas'ın Lübnan temsilcisi Üsame Hamdan, Fetih lideri Mahmud Abbas'a "Amerika, seni daha fazla korumayacak!" dedi.

Kudüs televizyonuna konuşan Hamas’ın Lübnan temsilcisi Usame Hamdan, Filistinliler arası uzlaşının sağlanamamasından Fetih lideri Mahmud Abbas’ın sorumlu olduğunu söyledi.

Hamdan “Hamas’ın ulusal uzlaşı için Hamas’ın önüne koyduğu şartlar, ulusal şartlardır. Fakat Abbas’ın bize sunduğu şartlar, Amerika’nın şartlarıdır. Amerika, Abbas’ı daha fazla korumayacak” dedi.

Abbas’ın seçim önerisini değerlendiren Hamdan “Seçimden korkmuyoruz. Seçimleri kabul edeceğiz. Fakat seçimler nasıl olacak? Nasıl bir ortamda gerçekleştirilecek? Hamas halk desteğine sahip olduğundan endişe etmemektedir. Fakat Batı Şeria’daki diktatör yönetiminin gölgesinde, uzlaşıya varılmadan gidilecek seçimlerin tehlikeli sonuçları olacaktır” dedi.

İsrailli esir asker Gilad Shalit karşılığında Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak esir takasına değinen Hamdan, Almanya heyetinin henüz çalışmalarına yeni başladığını, sonuç alınması için bir süre daha zamana ihtiyaç olunduğunu kaydetti.

Almanya’nın Mısır’ın yanında arabulucu olarak çalışmalara başlamasını İsrail’in istediğini ifade den Hamdan, Hamas’ın esir takasında sunduğu şartlardan geri adım atmadığını söyledi.

Hamas ile Ürdün arasındaki ilişkileri değerlendiren Hamdan, “Ürdün ile Hamas arasındaki diyalog, hiçbir zaman durmadı. Hamas’ın diğer Arap ülkeleriyle olduğu gibi Ürdün’le ilişki kurmasında da bir engel yoktur” dedi.

İSRA HABER

Etiketler :