KCK araştırmalarında şaşırtan detay

KCK araştırmalarında şaşırtan detay

KCK Siyaset Akademileri’nde yapılan aramalarda ABD’nin kontrgerilla için hazırladığı Sahra Talimnamesi ele geçirildi. PKK’nın yeraltına bomba gömme, adam kaçırma, Sivil Cuma gibi eylemlerinin Talimname kaynaklı olduğu belirtildi.

NATO ülkelerindeki “gladyo” veya “kontrgerilla”nın Anayasası olarak bilinen, ABD tarafından hazırlanan Sahra Talimnamesi’nin, KCK Siyaset Akademileri’nde ders olarak okutulduğu ortaya çıktı. Diyarbakır, Van ve Batman’da 7 Mart 2012’de KCK’nın Siyaset Akademileri’ne yönelik yapılan operasyonda, kontrgerilla örgütlenmeleri için hazırlanan talimname ele geçirildi. TSK’nın 1960 darbesi sonrası kullandığı talimname, sivil örgütlenme olarak lanse edilen KCK tarafından da birebir eğitimde kullanıldığı belirlendi. Örgütün son dönemde aniden kullanmaya başladığı şehirlerdeki gömülü cephanelik taktiği ise birebir Kontgerilla Sahra Talimnamesi’nden alıntı. Ergenekon da bu yöntemi kullandı.

ABD’nin Sahra Talimnamesi

NATO’ya bağlı ülkelerde isyan başlatma ve isyan bastırma yollarının anlatıldığı ABD Sahra Talimnamesi 31-15, KCK’ya yönelik baskında ele geçti. 7 Mart’ta KCK’ya yönelik yapılan baskında Diyarbakır’da 18, Van’da 4 ve Batman’da 1 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, kontrgerilla-gladyo harekat mevzuatı olarak da bilinen Talimname’den çıkartılmış ders notları dikkat çekti. KCK iddianamelerinde PKK lideri Abdullah Öcalan’ın talimatıyla kurulduğu iddia edilen KCK Siyaset Akademileri’nde Sahra Talimnamesi’nin okutulduğu ifade ediliyor.

Talimname, 27 Mayıs askeri darbesi sonrasında 25 Mayıs 1964’te Orgeneral Ali Keskiner imzasıyla birebir tercüme edilerek Türkçe’ye çevrildi. Özellikle cuntacı askerler tarafından eğitim kitabı olarak okutulan Talimname, özel kuvvetler ve özel harpçilerin eğitiminde kullanılıyor.

Yeraltına cephane gömme taktiği

Kitabın KCK’lıların eğitiminde de kullanılması, örgütün son dönemde hız verdiği adam kaçırma ve yeraltı cephaneliklerini açıklıyor. Örgüt, KCK’nın etkinliğini artırdığı son iki yılda, geçmişteki uygulamalarının dışında şehir merkezlerinde yeraltına patlayıcı ve silah gömmeye başlamıştı. Bu cephaneliklerden birkaç tanesi son dönemde İstanbul’da Emniyet İstihbarat tarafından ortaya çıkartıldı. Teorik olarak gerilla faaliyetlerine karşı geliştirilen yöntemler talimnamede özetle “Adam öldürme, bombalama, silahlı soygun, işkence, adam kaçırma suretiyle tedhiş ve olayları tahrik, misilleme ve rehinelerin alıkonması, kundaklama, sabotaj, propaganda ve yalan haber, şantaj” gibi eylem biçimleri yer alıyor. Talimnamede yeralan “bir isyan gücünün gerilla statüsü kazanması için tek tip elbise giymesinden, güvenlik krizi oluşturulduktan sonra devletin güvenliği sağlamak niyetiyle hayata geçirdiği uygulamaların örgüt tarafından nasıl istismar edileceği” gibi konuların örgüt tarafından bire bir uygulandığı ifade edildi.

Sivil Cuma’da Gladyo uzantısı

Diyarbakır’da bulunan Siyaset Akademileri’nde “Güneydoğu’da halk ayaklanması için yapılması gerekenler”, “halk ayaklanması için kullanılması gereken yöntemler ve propaganda süreci”, “halkın silahlandırılması”, “dünyada halk ayaklanmalarından verilebilecek örnekler”, “tarihte halk ayaklanmalarına örnekler”, “Tarihten bugüne Kürt ayaklanmaları” gibi konularda verilen derslerin talimname baz alınarak verildiği belirtiliyor. KCK’lılar tarafından organize edilen sivil Cuma namazları, “Kürtlerin dini Zerdüştlük” gibi propaganda yöntemlerinin, talimnamede öngörülen düzenlemelerle benzeştiği kaydedildi. KCK’nın verdiği eğitim ile PKK’nın dağ kadrolarına verdiği eğitimin benzerlikler gösterdiği de iddia edildi. Siyaset Akademilerinde verilen dersler arasında, “Kürdistan Tarihi”, “Önderlik İdeolojisi”, “Apocu Felsefe”, “Propaganda ve Ajitasyon”, “Örgüt Disiplini” derslerinin, Kandil’deki kamplarda verilen eğitimle aynı olduğu kaydedildi.

ALTERNATİF CUMALARIN KAYNAĞI DA O BELGE

BDP, geçen yıl sivil cuma namazlarını uygulayarak, yeni bir eylem türü başlatmıştı. Partili imamların cami yerine a park ve meydanlarda kıldırdığı alternatif Cuma namazlarında Kürtçe hutbeler okunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.