ABD sivil katliamı yaptı! Ölenler arasında çocuk da var

ABD sivil katliamı yaptı! Ölenler arasında çocuk da var

ABD tarafından Afganistan'da kurulan "Yerel Polis" birimlerinin ülkenin güneyinde sivilleri hedef alan bir saldırı düzenlediği bildirildi.

ABD tarafından Afganistan'da teşkil edilen "Yerel Polis" birimlerinin ülkenin güneyinde sivilleri hedef alan bir saldırı düzenlediği bildirildi. Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın güneyindeki Gazni vilayetinde ABD destekli Kabil hükümetine bağlı yerel polis unsurları baskın düzenledikleri bir evde 1'i çocuk 3 aile üyesini öldürdü. Mepanews'in haberine göre, Gazni vilayetine bağlı Karabağ ilçesinde bir eve baskın düzenleyen yerel polisler evin sahibi, eşi ve çocuğu olmak üzere toplam 3 kişiyi öldürdü.Yerel polis unsurlarının gerçekleştirdiği saldırıda aynı evdeki aile üyelerinden aralarında kadın ve çocuklarında olduğu en az 5 kişi yaralandı 2 kişi ise tutuklandı.Tutuklanıp, yerel polis unsurlarınca alıkonulan 2 kişinin nereye götürüldüğünün bilinmediği bilgisi kaydedildi. 

"Afgan Yerel Polis" teşkilatı

ABD öncülüğündeki koalisyonun Taliban karşısında yetersiz kalması üzerinde 2010 yılında sivil halktan oluşturulan "Yerel Polis" gücü, bölgede sivil katliamlarıyla anılan suç gruplarına dönüşmüş durumda.Şimdiye kadar düzenledikleri birçok baskında, "Taliban'a destek vermek" veya "fikirlerini savunmak" sebebiyle birçok sivil bu grup tarafından infaz edildi. Bu milis güçlerin eğitimleri ve silahlandırılmaları ABD tarafından sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.