Suriye'ye Yardım

Suriye'ye Yardım

Suriye'deki insani yardım operasyonları

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Suriye'de kuşatma altındaki Daraya'ya yapılan yardımlara ilişkin, "Ulaşan yardımlar kısmi dahi olsa bu pozitif bir adım. Geri kalan yardımların bir an önce ulaşması yönünde çağrı yapıyoruz." dedi.

Toner, günlük basın toplantısında, Beşşar Esed rejimi tarafından kuşatma altında olan Daraya'ya insani yardım ulaştırma çabalarına ilişkin bilgi verdi.

Toner, dün bazı yardımların Daraya’ya ulaştığını belirterek, "Ulaşan yardımlar kısmi dahi olsa bu pozitif bir adım. Geri kalan yardımların bir an önce ulaşması yönünde çağrı yapıyoruz." diye konuştu.

Yardımların Suriye hükümeti tarafından belirlenen yerlere değil, Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen bölgelere ulaşması gerektiğini vurgulayan Toner, "Yardımların ulaşacağı yere rejim karar vermemeli." ifadesini kullandı.

Mark Toner, "Rejim yardımların götürüldüğü Daraya’ya bu sabah varil bombalarıyla saldırdı. Bu tür saldırılar kabul edilemez. Acil bir şekilde ihtiyaç duyulan yardımları da bu şekilde engellemiş oluyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.