ABD'de "Suriye Devrimi Yıl Dönümü" etkinliği

ABD'de "Suriye Devrimi Yıl Dönümü" etkinliği

Başkent Washington'da toplanan yüzlerce Suriyeli, 6 yıl önce başlayan özgürlük hareketlerinin yıldönümünde Esed rejimini kınadı ve Suriye'deki iç savaşın bir an önce son bulması için çağrıda bulundu

WASHINGTON (AA) - ABD'nin başkenti Washington'da toplanan yüzlerce Suriyeli, 6 yıl önce başlayan özgürlük hareketlerinin yıl dönümünde, katliamlarından dolayı Beşşar Esed rejimini kınadı ve Suriye'deki iç savaşın bir an önce son bulması çağrısında bulundu.

15 Mart Çarşamba günkü etkinliklerle başlayan "Suriye Devrimi Yıl Dönümü" organizasyonu, Kongre binası ile Washington Anıtı arasındaki bölgede gerçekleştirilen buluşma ile devam etti.

ABD'de yaşayan yüzlerce kişiyi bir araya getiren buluşmada Esed rejimi aleyhine sloganlar atıp pankartlar açan Suriyeliler, iç savaşın bir an önce son bulması için uluslararası toplumun hızlı davranması çağrısında bulundu.

"Devrim bizi Esed ve DEAŞ'a karşı birleştirdi" ve "Halk rejimin düşmesini istiyor" yazan pankartlar açan Suriyeliler, sloganlarla Suriye'deki kardeşlerine destek verdi.

Etkinliğin organizatörlerinden Faruk Bilal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7'nci yılına giren Suriye'deki devrim sürecini ABD'de hatırlamak ve hatırlatmak istediklerini söyledi.

"6 sene önce bugün Suriye'de 2 kişi şehit düşmüştü. Dünya kamuoyu sustuğu için bugün ölenlerin sayısı 500 bini geçmiş durumda. Buna artık 'dur' dememiz gerektiğini düşünüyoruz. Amerikan hükümetinden bu konuyla ilgili ciddi bir adım atmasını istiyoruz." diyen Bilal, bu etkinliğin dünyanın 40 farklı kentinde düzenlendiğini de belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.