ABD'de çok önemli FETÖ yayını!

ABD'de çok önemli FETÖ yayını!

Amerikan CBS News kanalı FETÖ yapılanmasına ilişkin haberinde, örgütün ABD'den elde ettiği paraları Türkiye'deki hareketine yasa dışı yollarla aktardığı belirtildi.

Amerikan CBS News kanalında yayınlanan programda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) ABD'deki sözleşmeli okulları vasıtasıyla kazandığı parayı Türkiye'deki hareketine aktardığı ve Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) bu para akışını soruşturduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın yarın Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretin hemen öncesinde CBS News kanalının "CBS This Morning" adlı programında yer alan ve FETÖ'nün ABD'deki sözleşmeli okulları ile bu okullardan elde ettiği gelirleri nasıl harcadığını anlatan özel haber dikkat çekti.

"ABD'deki bazı sözleşmeli okullar tartışmalı Türk vaizin hareketine fon mu sağlıyor?" başlığıyla verilen ve Margaret Brennan ile Jennifer Janisch imzasını taşıyan haberde, FETÖ'nün ABD'deki sözleşmeli okulları üzerinden elde ettiği milyonlarca doları yasal olmayan yöntemlerle kullandığı kaydedildi.

 
REKLAM
ads by AdMatic

"ORTADA ORGANİZE SUÇ VAR"

FETÖ okullarının Türkiye'ye para akışıyla ilgili olarak FBI'ın bir soruşturma yürüttüğü ifade edilen haberde bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin, "Gülen bağlantılı okullar para aklamak için para saklıyor" ve "Ortada organize suç var" şeklindeki sözlerine de yer verildi.

ABD genelinde 28 eyalette faaliyet gösteren 136 sözleşmeli FETÖ bağlantılı okula 2010 yılından bu yana 2,1 milyar dolar kaynak aktarıldığı belirtilen haberde, bu paraların nereye harcandığının net bir şekilde açıklanması gerektiğine vurgu yapıldı.

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZE TEHDİT TEŞKİL EDİYOR"

Aynı programa konuşan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey de FETÖ mensuplarını kastederek, "Onlar Türkiye ile ilişkilerimize bir tehdit teşkil ediyor, dolayısıyla Ortadoğu'nun istikrarına da." yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.