ABD’de Kahraman Türk Boğulmak Üzere Olan İki Çocuğu Kurtardı

ABD’de Kahraman Türk Boğulmak Üzere Olan İki Çocuğu Kurtardı

ABD’nin Florida eyaletinin Bradenton şehrinde yaşanan olayda Reha Arıca o sırada iskelede bulunan Will Parard ile birlikte boğulmak üzere olan iki kardeşi boğularak ölmekten son anda kurtardı.

Mehmet Yaşar Ulutaş / Habername.com

Olay 2 Eylül 2023’te sakin başlayan bir günde öğleden sonra meydana geldi. Arıca ve Parard iskeledeyken birdenbire “oğluma yardım edin” çığlığıyla irkilirler. Önce anneyi sonra da “şişme havuz” içerisinde aşırı şiddetli akıntıya kapılarak kıyıdan uzaklaşmakta olan bir oğlan çocuğunu fark ederler. Hemen suya atlarlar. Çocuğa önce Reha ulaşır ve emniyete alarak beraberce kıyıya doğru yüzmeye başlarlar.

İşte bu sırada kurtarılan çocuk kızkardeşini sorar. Reha ve Will etrafa bakarlar ama kız kardeşini göremezler. Reha suyun altına bakar ve dibe doğru batmakta olan bir kızın ayağını fark eder. Hemen dalar, kızı kaparak yüzeye çıkarır ve Will’e verir.

Kahraman Türk Reha erkek kardeşi, kahraman Amerikalı Will de 9 yaşındaki kız kardeşi kıyıya yüzerek getirirler. Umutsuzca “yardım edin” diye bağırırlarken iki adam gelir. Allah’ın lütfü olmalı ki ikisi de doktordur ve tevafuk olarak orada bulunmaktadırlar.

Doktorlar ilk müdahaleyi yaparlar ve kızın vücudundaki deniz suyunun ve kumların ağızdan ve burundan dışarı atılmasına yardım ederler. Hemen ambülans gelir. İlk müdahale uzmanları kızın kritik durumda olduğunu ve acilen hastaneye kaldırılması gerektiğini söylerler. İlk yardım helikopterine götürülen kız oradan da St. Petersburg’taki Johns Hopkins All Children’s hastanesine kaldırılır. Müdahaleler sonunda kız çocuğu stabil hale gelir ve iyileşme sürecine girer.

Olaydan sonra konuşan Will Parard şöyle dedi: “Reha’nın kızı çekip yüzeye çıkarması, benim şiddetli akıntıya rağmen yüzebilmem, sahilde iki doktorun kızı elimden alarak müdahale etmesi, ambulansın hemen gelmesi arka arkaya gerçekleşen müthiş olaylar olmasa kız sağ kurtulamayabilirdi.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.