ABD'de petrol sondaj kulesi sayısında düşüş

ABD'de petrol sondaj kulesi sayısında düşüş

Ülkenin kısa dönem petrol üretimi hakkında ipucu veren petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta azaldı

NEW YORK (AA) - ABD'nin petrol endüstrisi görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimi hakkında gösterge olarak kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta yine geriledi.

Dünyanın en büyük petrol sahası hizmet şirketlerinden Baker Hughes'un yayımladığı haftalık verilere göre, Amerikan petrol endüstrisinde bu hafta 7 petrol sondaj kulesi hizmet dışı kalırken, 11-15 Eylül tarihlerini kapsayan hafta itibarıyla toplam sayı 749'a düştü.

Böylece ülkedeki petrol sondaj kulesi sayısında son 5 haftada 4 kez düşüş yaşanmış oldu.

ABD'de petrol sondaj kulesi sayısı Ekim 2014'te bin 609 ile ülke tarihindeki en yüksek seviyedeyken, düşük petrol fiyatlarının Amerika petrol endüstrisini olumsuz etkilemesiyle geçen yıl mayıs ayında 316'ya gerileyerek, yüzde 80 ile tarihi bir düşüş kaydetmişti.

- Petrol üretimi geçen hafta toparlandı

Öte yandan, Harvey Kasırgası nedeniyle ABD'nin ham petrol üretiminde sert düşüş görülmesinin ardından geçen hafta ülkenin ham petrol üretimi toparlanma gösterdi.

ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) çarşamba günü açıklanan verilerine göre, ABD'nin ham petrol üretimi geçen hafta günlük ortalama 572 bin varil artışla 9,35 milyon varile yükseldi.

EIA'nın eylül ayı "Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"na göre, ABD'nin ham petrol üretiminin bu yıl günlük ortalama 9,3 milyon, gelecek yıl da 9,8 milyon varil olması öngörülüyor.

- Petrol fiyatları yükseldi

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısında bu hafta azalış olduğunun bildirilmesinin ardından, küresel piyasada petrol fiyatlarında artış görüldü.

Bugün, uluslararası alanda en yaygın kullanılan Londra Brent türü petrolün varil fiyatı 55,85 dolara, ABD'nin Batı Teksas tipi petrolün varil fiyatı da 50,12 dolara kadar yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.