İl başkanlığı için üç aday yarışıyor

İl başkanlığı için üç aday yarışıyor

‘Yeni CHP ’nin bundan sonraki yapılanması için de büyük önem taşıyan İstanbul kongresi bugün yapılacak. Kongrede üç aday yarışacak.

Yeni CHP ’nin bundan sonraki yapılanması için de büyük önem taşıyan İstanbul kongresi bugün yapılacak. Üç adaylı kongreye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Merkez Yönetim Kurulu’ndan istifa eden Gürsel Tekin’in de katılacak. İki isim de ‘tarafsızlık’ mesajı için oy vermeyecekler.

34. Olağan CHP İstanbul İl Kongresi bugün Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirileşiyor. Saat 10.00’da başlayacan il kongresinde ilkler de yaşanacak. Salonun tümü konuklarla birlikte sigortalanacak.

2 ADAY ÇARŞAF LİSTE İÇİN ANLAŞTI

İstanbul İl Başkanlığı seçiminde 2 aday çarşaf liste için anlaştı.

Kongrede 638 delege oy kullanacak. 40 kişilik İl yönetimi 9 kişi il Disiplin Kurulu’na ve 170 kişi Büyük Kurultay delegesi olarak seçilecek.

Kongrede CHP İstanbul il örgütünde başkanlık yarışı, mevcut başkan Oğuz Kaan Salıcı, eski il başkanı Ali Özcan ve Prof. Dr. Semih Eryıldız arasında geçecek. Kılıçdaroğlu , Gürsel Tekin’in genel başkan yardımcılığından istifa gerekçeleri arasında saydığı İstanbul İl Kongresi’ne katılacak. Mevcut il başkanı Salıcı’ya karşı aday olan Özcan’ı desteklediği ileri sürülen Gürsel Tekin de kongrede hazır olacak.

İzleyici koltuklarına Kılıçdaroğlu’nun resmi bulunan mavi bayraklar bırakıldı. Yeni Türkü’nün konser vereceği kongrede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 12.30’da konuşma yapacak.

Kongrenin en önemli ayağı çarşaf liste/blok liste oylamasında yaşanacak. Seçimin blok listeyle mi çarşaf listeyle mi yapılacağı seçim başlamadan belli olacak, çarşaf liste olursa seçim sonuçlarının açıklanması yarın sabaha kalabilir.

Çarşaf liste olması halinde, delegeler kurultay delegeliği için tüm adaylar arasından 170 ismi işaretleyecek. 170’ten fazla ve 153’ten az ismin işaretlendiği pusulalar geçersiz sayılacak. Kulislerde Kılıçdaroğlu ’nun da parti içinde çok tartışılan İstanbul kongresinde ‘tarafsızlık mesajını’ vurgulamak için ‘çarşaf liste’ uygulanmasını istediği ancak üzerinde uzlaşma sağlanması halinde ‘blok listeye’ karşı çıkmayacağı da konuşuluyor. Kulislerde İstanbul kongresinde uygulanacak seçim yönteminin, temmuz ayında toplanacak büyük kurultay için de ‘model’ olacağına dikkat çekiliyor. Çarşaf liste uygulanması halinde ‘anahtar listeler’ devreye girecek. Adaylar, kendi listelerini anahtar liste olarak çıkartıp seçtirmek için de yarışacak. İstanbul , büyük kongreye en fazla delege gönderen il olduğundan, bu kongrede seçilecek delegeler genel merkezi belirlemede etkin olacak.

Salonda Oğuz Kaan Salıcı ve Ali Özcan’ın 4 resmi bulunurken Ali Özcan’ın, “Örgütün adayı Ali Özcan”, “Buyruk değil örgüt kazanacak”, “Örgütlü toplum özgür birey” “Hedefimiz İstanbul hedefimiz Türkiye”, "Özcan Başkan Kılıçdaroğlu Başbakan” yazılı afişleri yer aldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN GELİŞİ BEKLENİYOR

Bu arada CHP kongresinde Kılıçdaroğlu'nun Abdi İpekçi Spor Salonu'na gelmesi bekleniyor.
23. Dönem milletvekillerinden Çetin Soysal, kongreyi, twitter hesabından "Demokrasi şölenindeyim. Istanbul Abdi İpekçi-CHP İstanbul Olağan İl Kongresi" tweet'iyle değerlendirdi.

GÜRSEL TEKİN SALON'DA

Bu arada Gürsel Tekin Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yerini aldı. Basın mensuplarına açıklama yapan Tekin, “Burada bir demokrasi şöleni yapıyoruz” dedi.
Tekin seçimle ilgili tavrının ne olacağına ilişkin sorulara ise, “Adaylarımızı görelim öyle karar vereceğiz” şeklinde yanıt verdi.

Bu arada delegelerin tamamı salonda yerini alırken Yeni Türkü konseri de başladı. Yeni Türkü'nün şarkılarıyla salonda bir coşku havası esmeye başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.