ABD'li Müslümanlar "kararsız" seçeneği ile güçlü mesaj verdi

ABD'li Müslümanlar "kararsız" seçeneği ile güçlü mesaj verdi

Biden'ın Gazze politikasına tepkilerini ortaya koyan Amerikalı Müslümanlar, Michigan'da oylarını yüzde 15 düzeyinde "kararsız" seçeneğinden yana kullandı-

WASHINGTON (AA) - ABD'de başkanlık seçim yarışında Michigan'daki ön seçimleri Demokratlarda Joe Biden, Cumhuriyetçilerde ise Donald Trump rahat kazanırken, Amerikalı Müslümanlar, Gazze politikasına tepki gösterdikleri Biden'a oylarını "kararsız" seçeneğinden yana kullanarak mesaj verdi.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Michigan eyaletinde yapılan ön seçimin kesin olmayan sonuçları açıklandı.

Halen oy sayımının sürdüğü ön seçimlerde Demokrat aday adayları arasında Biden yüzde 80 oyla ön seçimi kazanırken, yüzde 15 düzeyine ulaşan "kararsız" oy oranı dikkati çekti.

Biden'ın Gazze politikasına tepkilerini sandıkta göstermek üzere harekete geçen Michigan'daki Amerikalı Müslüman ve Arap toplumu, eyaletteki ön seçimlerde 40 bine yakın "kararsız" oy kullanılmasını sağladı.

Yaklaşık 40 bin düzeyine ulaşan oy sayısının, Trump'ın 2016'da bu eyalette seçimleri kazanırken yakaladığı 10 bin oy farkının çok üstünde olması, başkanlık seçimleri için bu oyların ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.

Halen oy sayımının sürdüğü eyalette Biden'ın şu ana dek 221 binden fazla oya, Amerikalı Müslüman ve Arapların oylarını bastığı "kararsız" seçeneğinin ise 40 bin seviyesine ulaştığı belirtildi.

Öte yandan Cumhuriyetçi aday adayları arasında Trump, yüzde 67 civarında oya ulaşarak, en yakın rakibi Nikki Haley'nin yüzde 28 oy oranında kaldığı geceyi galibiyetle noktaladı.

Oy sayımının devam ettiği Cumhuriyetçilerde Trump'ın 307 bin oyu geçtiği, Haley'nin ise 128 bin oy civarında seyrettiği belirtildi.

ABD başkanlık seçimlerinde açıkladığı sonuçlar referans kabul edilen Associated Press (AP) haber ajansı, mevcut oy dağılımı ışığında Biden'ın Demokrat Partide, Trump'ın ise Cumhuriyetçi Partide ön seçimleri kazandığını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.