ABD'li Türk siyasetçilerden Birlik MESAJI

ABD'li Türk siyasetçilerden Birlik MESAJI

Yurtdışındaki vatandaşlarımızın, ülkemizde düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler için bulundukları yerlerde oy kullanabilmeleri yönünde sağlanan imkânla birlikte ülkemiz, katılımcı ve daha demokratik bir toplum hedefine uzanan yolculuğun

ABD’de Yaşayan Saygıdeğer Vatandaşlarımız;

Yurtdışındaki vatandaşlarımızın, ülkemizde düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler için bulundukları yerlerde oy kullanabilmeleri yönünde sağlanan imkânla birlikte ülkemiz, katılımcı ve daha demokratik bir toplum hedefine uzanan yolculuğunda önemli bir merhaleyi daha geride bırakmıştır.

Bu yeni imkân çerçevesinde ilk uygulamayı teşkil eden ve 31 Temmuz-3 Ağustos 2014 tarihleri arasında Vaşington Büyükelçiliğimiz ile New York, Boston, Los Angeles, Şikago ve Houston Başkonsolosluklarımızda düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin düzenli bir şekilde ve sükûnet içerisinde tamamlandığını memnuniyetle müşahede etmiş bulunuyoruz.

Vatandaşlarımızın seçim boyunca sergilediği demokratik bilinç, halkımıza ve geleceğimize olan sarsılmaz güveni bir defa daha perçinlemiştir. ABD’nin farklı eyaletlerinde yaşayıp, farklı siyasi düşünce ve dünya görüşlerine sahip olan ve toplumun farklı kesimlerini temsil eden binlerce insanımızın bir araya geldiği bu seçimlerde, tüm bu farklılıkları ahenkle birleştiren ruha da şahitlik etme ayrıcalığını yaşadık.

Toplumumuzun müşterek paydası olan kalplerdeki Türkiye sevgisi ve akıllardaki Türkiye idealiyle de beslenen bu ruh, insanımıza daha iyi hizmet edebilme gayretinin sergilendiği ulusal uzlaşı ve dayanışma bağlamında örnek bir tablo sunmuş ve milletimizin birlik ve beraberliğinin daha da pekişmesine katkıda bulunmuştur.

Seçim günü sandık başına gelip oylarını kullanarak bizleri mutlu eden ve böylece geleceğe dair ümidimizi güçlendiren değerli vatandaşlarımıza mensubu bulunduğumuz siyasi partiler adına en derin şükranlarımızı sunuyoruz. Seçim sürecinde görev alan Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına da sabırlı ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz.

Temennimiz vatandaşlarımızın takip eden seçimlere teveccühünün artarak sürmesi ve seçimlerin, sonucu ne olursa olsun, ABD’deki Türk toplumunun birlik mesajı verdiği bir demokrasi bayramı olarak idrak edilmesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.