ABD'linin kalbine 'Made in Turkey' imzalı stent

ABD'linin kalbine 'Made in Turkey' imzalı stent

Kalp stendi ve katater gibi tıbbi gereçleri üreten Alvimedica şirketi ile sağlık sektörüne giriş yapan Alaton, Amerikalı hastaların kalbine girecek.

Kalp stendi ve katater gibi tıbbi gereçleri üreten Alvimedica şirketi ile sağlık sektörüne giriş yapan iş adamı İshak Alaton, Amerikalı hastaların kalbine girmeye hazırlanıyor. Çatalca'da 2007 yılında kurulan ve bugün 55'i aşkın ülkeye kalp stendi ve katater satışı yapan Alvimedica, gözünü Amerika pazarına dikti. Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi İshak Alaton ve CEO'su Cem Bozkurt, yeni hedefler hakkında açıklamalarda bulundu. Alaton, “Sağlık sektöründe yaptığımız yatırımların bana en çok heyecan veren kısmı; önümüzdeki günlerde Amerikanın hastasına Çatalca'da imal edilen cihazlarımızı kullandıracak olmamız. Amerika'da yüzde 12 pay almayı düşünüyoruz” dedi.

Cem Bozkurt ise, girişimsel kardiyoloji alanında dünyada ilk 5'e girmeyi hedeflediklerini, önümüzdeki dönemde Çatalca'da 400 dönümlük alanda ilk yatırım bedeli 125 milyon dolar olacak bir sağlık şehri kurmayı planladıklarını, burada 20 bin nitelikli iş gücünün istihdam edileceğini söyledi. Hırvatistan'ın Split şehrinde 54 yataklı bir Türk hastanesi kurduklarını, Türk ve dünya doktorlarına bu hastanede eğitim vereceklerini anlatan Bozkurt, bu hastanenin de 22 milyon avroya mal olduğunu söyledi. Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.