ABD'nin En Prestijli Mobilya İşletmeciliği Ödülü ATCOM Üyesi Mehmet Bilici’nin

ABD'nin En Prestijli Mobilya İşletmeciliği Ödülü ATCOM Üyesi Mehmet Bilici’nin

Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) üyesi Sunset International’ın sahibi ve İstikbal Mobil’yanın Amerika’daki iş ortağı Mehmet Bilici bu sene ABD'nin en prestijli mobilya mağaza işletmeciliği ödülüne layık görüldü.

 

 

 

New Jersey Pallisadium’da düzenlenen ödül gecesinde ATCOM Sektörlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Behram Turan, T.C. New York Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Ahmet Canlı, ve seçkin Türk Amerikan işadamları ve liderleri de hazır bulundu.

 

Amerika’ya click clack (çek yat) sistemini tanıtan kişi olarak ün yapan ATCOM üyesi Bilici, ''Bir Türk markasının Amerika'da tanınmasına katkıda bulunduğumuz ve ülke ticaretine katkıda bulunduğumuz için çok mutluyum'' şeklinde konuştu.

 

         

T.C. New York Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Ahmet Canlı, ''Türk girişimcilerin bu başarıları bizim göğsümüzü kabartıyor, ülkemizin adını kaliteli ürünleri ile Amerika'da temsil ederek iki ülke ticaretinin artmasına katkıda bulunan Sayın Mehmet Bilici'nin Amerika'da iş yapmayı düşünen bütün Türk girişimcilere örnek olmasını arzu ediyoruz'' şeklinde duygularını ifade etti.

 

ATCOM Başkan Yardımcısı Behram Turan da yaptığı açıklamada “İstikbal USA’in ATCOM’un ilk üyelerinden biri olduğunu, dolayısıyla bu ödüle hem kurum olarak hem de Amerika’da faaliyet gösteren tüm Türk işadamları olarak çok sevindiklerini” bildirdi ve “Amerikan pazarının belki girmesi zor ama mükafatlarının bol olduğunu ve Bilici gibi özverili ve sabırlı işadamlarının uzun vadede büyük başarılar elde etmesinin bunun en büyük göstergesi olduğunu” ifade etti.

 

 

Kayseri merkezli İstikbal Mobilya ürünlerinin ABD'deki tek yetkili dağıtıcısı olan Sunset International, New Jersey`nin  en büyük mağazaya sahip olma özelliğini de taşırken, firmanın kurucusu Mehmet Bilici, İstikbal ürünlerinin tamamını Amerika'da bulundurduklarını ve ülkede ilk yüze giren mobilya zincir mağazalarına toptan ürün temin ettiklerini belirtti.

 

 

GMFA Başkanı Patrick Cory, New York Metropolitan bölgesinin mobilya endüstrisine katkıda bulunanlar onuruna düzenlenen ödül gecesinde, Amerikan mobilya sektörüne katkılarından dolayı Mehmet Bilici'ye teşekkürlerini sundu. Dernek yönetici ve üyeleri başta olmak üzere ABD'nin doğu eyaletleri mobilya sektörünün devlerinin buluştuğu gecede Bilici, 'New Jersey Furnishing Assocation' isimli kuruluşun ilk mali yöneticiliğini yapmış olan 'Howard Liveright Ani Ödülü' ile ödüllendirildi.

 

 

ABD'ye yatırım yapmanın başlangıçta kolay olmadığını dile getiren ve ilk yıllarda sevenleri tarafından çok fazla para kaybetmeden ülkesine dönmesi tavsiye edilen Sunset International sahibi Mehmet Bilici, ''Bugün ABD'nin Türkiye'den yaptığı mobilya ithalatının yüzde 85'lik payına sahibiz'' dedi.

 

Amerika'daki pazarın isteklerini iyi algılayan İstikbal ve Boydak grubunun ürün çeşidi sayesinde Amerikalı tüketicinin takdirini kazanmayı başardıklarını söyleyen Bilici, '' ABD'de 12. yılı doldurduğumuz bu sene Amerika'nın 100 büyük perakendeci firmalarına ürün vermeye başladık, bunun sonucu olarak da bu ödülü hak ettik diye düşünüyorum'' dedi.

 

 

Türkiye'den Amerika'ya yılda yaklaşık 1040 konteyner mobilya ürünü getirip, dağıtımını yaptıklarını belirten İstikbal Amerika temsilcisi Bilici, ABD'de en büyük ve bilinen mobilya perakendecileri olarak tanınan, 'JCPenney', 'Target', 'Raymour and Flannığan' ve 'American Sığnature' gibi 100-150 şubelik mağazalara toptan ürün servisi verdiklerini sözlerine ekledi.

 

ATCOM Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık da Sunset/İstikbal Mobilya’yı Mehmet Bilici nezdinde bu başarısından dolayı tüm ATCOM ailesi adına tebrik etti ve bunun gibi daha büyük başarılara imza atacaklarına gönülden inandığını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.