Abdülkadir Selvi Başbakan adaylarını açıkladı

Abdülkadir Selvi Başbakan adaylarını açıkladı

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığının kesin olduğunu iddia eden Abdülkadir Selvi, muhtemel Başbakan adaylarını yazdı.

Abdülkadir Selvi'ye göre başbakan Erdoğan Çankaya'ya çıkması kesin gibi. Selvi, Bülent Arınç, Abdullah Gül, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım gibi isimlerin  başbakan adayı olarak geçtiğini yazdı.

AK Parti'yi yakından tekip eden yazarlardan Yeni Şafakgazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, kulislerde konuşulan Köşk ve başbakanlık senaryolarını yazdı.

Hükümete yakın yazarlardan Selvi, bugünkü köşesinde Çankaya ve Başbakanlık tartışmalarıyla ilgili ilginç ayırıntılar aktardı. Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Gül arasında zımni Çankaya mutabakatı olduğunu iddia eden Selvi, ayrıntılarını maddeler halinde açıkladı:

ÇANKAYA MUTABAKATI

1-Cumhurbaşkanlığı konusunda tercih Başbakan Erdoğan'da.

Başbakan eğer cumhurbaşkanı adayı olursa, Abdullah Bey aday olmayacak ve Tayyip Bey'i destekleyecek.

2-Tayyip Bey, cumhurbaşkanı adayı olmazsa ikinci bir isim düşünülmeyecek, Abdullah Bey ikinci kez Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilecek.

3-Tayyip Bey, cumhurbaşkanı adayı olur, 'Güçlü Cumhurbaşkanı, zayıf Başbakan modeli' hedeflenirse, Abdullah Bey, bu formülün Başbakanı olmayacak. Kütahya'da açıkladığı gibi, 'Siyaset planım yok' açıklaması geçerli olacak."

EMANETÇİ DÜŞÜNÜLMÜYOR

AK Parti'nin Afyon kampında Erdoğan sonrası yola nasıl ve kiminle devam edileceğinin kararının verileceğini belirten Selvi, olası Başbakan adaylarını böyle açıkladı:

1-Emanetçi formülü düşünülmüyor.

2-Başbakan yardımcılarından birinin hükümeti kurması üzerinde duruluyor.

Bülent Abi yani Bülent Arınç ya da piyasalara güven vermesi ve halkın ekonomin geleceği konusunda kaygı duymaması için Ali Babacan ismi ön plana çıkmaya başladı.

Abdullah Gül faktörünü gözardı etmeden bazı isimlerin konuşulduğunu belirtmek istiyorum.

Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım ve yukarıda belirttiğim gibi Bülent Arınç ile Ali Babacan gibi.

Bu arada 3. dönem konusunda AK Parti bir kez daha ilkeli davranmak suretiyle Türkiye'nin geleceğinde yer alacağını göstermiş oldu. MKYK'da 3. dönemin kaldırılmasını 3 üye gündeme getiriyor ama başta Başbakan, 'Hiçbir şart üç dönemi değiştirmemizi gerektirmez' diyerek karşı çıkıyor.

Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise hem milletvekilleriyle, hem teşkilatla yapılan ankette ikinci bir isim çıkmıyor. AK Parti tüm kadroları ile Erdoğan diyor. Cumhurbaşkanlığı konusunda AK Parti bir sınavla karşı karşıya.

Ya liderini Çankaya'ya çıkarıp bir kez daha siyasi rüştünü ispat edecek ya da liderini Cumhurbaşkanı yapamamış bir parti konumuna düşecek.

Çünkü lider bir sembol.

Ayrıca er ya da geç Erdoğan'sız bir parti gerçeği ile yüzleşilecek.

Bunu çok güçlü olduğu ve liderini Çankaya'ya çıkarmış bir parti olarak yapmak başka.

Bu günlerde sıkça dile getirilen ANAP ve Özal örneği ise AK Parti ve Erdoğan gerçeğine uymuyor.

Erdoğan Türkiye'yi dönüştürdü şimdi sıra Çankaya'da.

O nedenle Erdoğan dualarla Çankaya'ya..."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.