Abdülkadir Selvi PKK'nın ekonomik boyutunu yazdı

Abdülkadir Selvi PKK'nın ekonomik boyutunu yazdı

PKK SICAK PARAYI BIRAKIR DA DAĞDAN İNER Mİ İşte ideal için değil de para için dağda duranların yarattığı PKK ekonomisi

İmralı görüşmeleri süreciyle ilgili Ankara kulislerini en yakından takip eden isim olarak gösterilen Yenişafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugün dikkat çekici satırlara imza attı.

İmralı'yla yürütülen görüşmelerin gizli kodlarını en iyi çözen isim olarak da gösterilen Selvi, PKK'nın silah bırakması ve dağdan inmesinin ekonomik boyutuna işaret etti. PKK ekonomisinin vardığı boyutları rakamlarla anlatan Selvi, çözümün önünde ciddi zorluklar olduğunu kaydedip 6 madde sıraladı.

İŞTE SELVİ'NİN O 6 MADDESİ

1-PKK'nın şu anda dağda 3500-4000 militanı bulunuyor. Bunların yüzde 80'i okuryazar değil, en fazla ilkokul mezunu ya da mesleksiz. Meslekleri savaşmak olan militanlar topluma nasıl kazandırılacak, nasıl meslek sahibi yapılacak.

100 KİŞİLİK YABANCI ÖRGÜT ÜYESİ VAR

2- Örgütteki yabancı uyruklu militanların durumu. 1000 kişi oldukları söyleniyor. Ağırlığını Suriyeliler oluşturuyor, İran ve Iraklılar da var. Örgüt tasfiye edilince bunlar ne olacak?

3-PKK'daki sayıları 750-1000 arasında olan kadınlar. Örgüt tasfiye olduğunda bu kadın lara gidin evinizde oturun mu denilecek? Onların kilim dokuyup, börek açması beklenmiyor. Örgütte cephaneliklerin bakımı, bomba düzeneğinin hazırlanması ve özellikle de mayın yapımı ve bakımından sorumlular. PKK'nın kadınları ne olacak?

AVRUPA GELİRİ 11-12 MİLYON DOLAR

4-Örgütün Avrupa'daki yıllık geliri 11-12 milyon dolar. Avrupa'da PKK'dan maaş alan önemli bir kadro ve yayın grubu var. Zübeyir Aydar gibilerin aylık gideri 10 bin Euro'nun üzerinde. İngiliz kumaşından giyinip, İtalyan kravat takan bu isimler, tasfiyeden sonra ne yapacak?

5-Sayıları 225 olan lider kadro. Bir kısmı Öcalan'la birlikte dağa çıkmış. Altlarından örgütlerinin çekilmesine ve bir meçhule terk edilmeye izin verecekler mi?

500 MİLYON DOLARLIK UYUŞTURUCU GELİRİ

6-Uluslararası güçler, bu sürecin önündeki en büyük engel. İsrail ve İran başta geliyor. ABD'nin desteği şüphesiz ki çok önemli. Ancak yılda 500 milyon dolar uyuşturucu geliri olan örgütün bir de ekonomik büyüklüğü söz konusu.

MEKAP EKONOMİSİ

Militanların ayağına giyecekleri Mekap ayakkabı dahi ortaya bir ekonomik büyüklüğü çıkarıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.