"Eto'o için özel bir önlemimiz olmayacak"

"Eto'o için özel bir önlemimiz olmayacak"

HİLMİ SEVER - Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasına yenilgisiz lider giren Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, yarın konuk edecekleri Antalyaspor ile ligin ilk yarısının sonuna doğru çok önemli bir maç oynayacaklarını söyledi.

 

İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasına yenilgisiz lider giren Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, yarın konuk edecekleri Antalyaspor ile ligin ilk yarısının sonuna doğru çok önemli bir maç oynayacaklarını söyledi.

Abdullah Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalyaspor'un Kamerunlu yıldızı Samuel Eto'o'nun çok önemli bir isim olduğunu belirterek, "Eto'o için özel bir önlemimiz olmayacak. Bizde adam odaklı bir oyun yoktur. Burada 2,5 yıldır beraber hareket eden bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu her seferinde biraz daha geliştiriyoruz. Eto'o önemli bir oyuncu, hücum anında neler yaptığını da çok iyi biliyoruz. Alanlarımızı o bölgelere gelen oyuncularımızla kapatmaya çalışacağız." diye konuştu.

Antalyaspor'un Rıza Çalımbay ile bambaşka bir futbol anlayışı ortaya koyduğunun altını çizen Avcı, şunları kaydetti:

"Antalyaspor'da Rıza hoca öncesi ve sonrası var. Hoca takımın başına geçtikten sonra Antalyaspor, son 4 maçında gol yemedi ve maçları 1-0 kazandı. Daha fazla mücadele eden, daha fazla sıcak temasta bulunan, faul sayısını arttırmış ve bununla beraber sonuç alan bir Antalyaspor var. Düşen topları almak da rakibimiz için ön planda. Zor maç, her maçta bir planımız var. Bizi şu ana kadar buraya taşıyan oyun planlarına sadık kalarak, maç içindeki sabrımızı ve aklımızı sonuna kadar tutarak kazanmaya çalışacağız. Umarım bunun karşılığını alırız. Çünkü ilk yarının sonlarına doğru geliyoruz. Ağırlıklı olarak oynayan futbolcu grubum Avrupa kupalarıyla beraber 16 maça çıktı."

 

- "Emre sahada olacak gibi duruyor"

 

Abdullah Avcı, Antalyaspor maçı öncesinde takımdaki sakat oyuncuların durumuyla ilgili de bilgi verdi.

Turuncu-lacivertli takımın teknik direktörü, Emre Belözoğlu'nun takımla çalışmalara başladığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Şu an itibarıyla Holmen'in sakatlığı devam ediyor. Durumuna bakacağız. Beşiktaş maçında sakatlanan oyuncularımızdan Ferhat antrenmanlara katıldı. Emre de sahada olacak gibi duruyor ama daha tam net değil. Hafta sonuna daha sağlıklı bir şekilde giren, maçı kazanarak yoluna devam eden bir takım olmak istiyoruz."

 

- Abdullah Avcı'nın derbi yorumu
 

Avcı, zirve mücadelesindeki rakiplerinden Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi maçla ilgili görüşlerini de açıkladı.

Derbiden tüm beklentisinin taraftarları memnun edecek bir futbol ortaya konması olduğunun altını çizen Abdullah Avcı, şu değerlendirmede bulundu:

"Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde tüm dileğim güzel bir maç olması. Fenerbahçe-Galatasaray derbisi oynandı. Fenerbahçe kazandı ama oyun kalitesi hiç konuşulmadı. İyi bir oyun kalitesi yoktu. Bütün kamuoyu tarafından da böyle değerlendirildi. Tüm derdim Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin, oyun kalitesinin arttığı bir karşılaşma olması. Nasıl bizim Beşiktaş ile oynadığımız maçta iyi oyun konuşulduysa, bu derbide de iyi bir oyunun, dürüstlüğün, insanları memnun edecek bir karşılaşmanın olmasını temenni ediyorum."

Avcı, derbinin sonucundan çok Antalyaspor karşısında kazanmalarının önemli olduğunu, alacakları 3 puanın derbinin sonucunu daha değerli hale getireceğini de sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.