İstanbul'daki FETÖ/PDY'ye yönelik "himmet" soruşturması

İstanbul'daki FETÖ/PDY'ye yönelik "himmet" soruşturması

FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 21 kişiden 12'si tutuklandı.

İSTANBUL (AA) - FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 21 kişiden 12'si tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, aralarında Abdullah Büyük'ün de bulunduğu bir grubun 5 Eylül 2015'te Üsküdar Libadiye'deki 5 katlı bir iş merkezinde, FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında finansal destek sağlamak için toplantı yaptığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmada, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 31 şüphelinin tekrar yakalanması için 8 Eylül'de operasyon başlatılmıştı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Abdullah Büyük'ün iş ortağı ve dini nikahlı eşlerinden biri olduğu öne sürülen Gülşen Kaya'nın da aralarında bulunduğu 21 kişiyi gözaltına aldı.

Firari 10 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden, Gülşen Kaya'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı, 9'u ise adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

Ayrıca, Ferhat Tunalı kod adını kullanan Abdullah Büyük ve Gülşen Kaya'nın ortak oldukları belirlenen 10 şirkete kayyum atanmıştı. Yapılan çalışmalar sonrası yeni tespit edilen 4 şirkete daha kayyum atandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.