Gazeteciden Gül'e: Köşk'ü boşaltmaya başladınız mı

Gazeteciden Gül'e: Köşk'ü boşaltmaya başladınız mı

Cumhurbaşkanlığı seçimi takvimi işliyor, Türkiye YSK’nın ilan ettiği sürece yaklaşıyor. Tekirdağ'da bir gazeteci Abdullah Gül'e 'Eşyalarınızı topladınız mı' diye sordu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tekirdağ'da gazetecilerin gazetecilerin karşısına çıktı.

Terkirdağ'a giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sanayinin en büyük firmalarının burada üretim yaptığını ve şehrin tarımda ürettikleriyle Türkiye'yi beslediğini söyledi. Büyük şehrin promlerinin olabileceğini belirterek şehri gezeceğini ve gözlemleyeceğini anlattı.

Daha sonra gündeme ilişkin açıklamarda bulunarak cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye'nin esas gündemi olduğunu belirtti "İlk defa halkın seçecek olması cumhurbaşkanını, bu sefer biraz daha farklı kılıyor" dedi.

"EŞYALARINIZI TOPLAMAYA BAŞLADINIZ MI"

Dahan sonra soru cevap kısmına geçildi. Abdullah Gül, Bir gazetecinin "Siz de son ziyaretlerinizi yapıyorsunuz. Neticede 7 yılınız geçti. Hüzünlü müsünüz? Eşyalarınızı toplamaya başladınız mı?" sorusuna gülümseyerek cevap verdi.

Abdullah Gül'ün açıklamalarının satır başları;

TAKVİM İŞLİYOR

"Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye’nin esas gündemi. Takvimin işlediğini söyledim. Giderek artık YSK’nın ilan ettiği sürece yaklaşıyoruz. İlk defa halkın seçecek olması bu sefer biraz daha farklı kılıyor. Sistem aynısıysa da seçim şeklinde bir değişiklik söz konusu oldu.

ÇOĞULCULUK BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ

Bir çok Avrupa ülkesinde de bu söz konusudur. Komşularımızda bile vardır, AB üyeleri ülkelerde bile. Tabi adaylar çıkacak. Çoğulculuk bizim zenginliğimizdir. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde, kısa süre içerisinde diyeyim gün yerine, adaylar söz konusu olacak, belli olacak. Ben cumhurbaşkanı olarak anayasa gereği siyaset üstü tavrımı sürdürmek zorundayım. Ama şu da bir gerçek ki ben Ak Parti’nin kurucularındanım.

KENDİ ARAMIZDA DEĞERLENDİRECEĞİZ

Bütün bu konuları biz kendi aramızda da şüphesiz ki değerlendireceğiz. Nasıl Türkiye’nin geleceğiyle ilgili düşüncelerimizi, bunları içimizde konuşacağımız konulardır. Bugünkü görevim odluğu süre içinde siyaset üstü tavrımı sürdürmek anayasa görevidir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.