Abdullah Gül aday olur mu diye bekleyenlere kötü haber

Abdullah Gül aday olur mu diye bekleyenlere kötü haber

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın kaybetmesi üzerine kurulan planlardan biri de Abdullah Gül'ün aday olmasıydı. Son kamuoyu araştırmasında seçmene Gül de soruldu.

Referandumla birlikte kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne göre, bir adayın Cumhurbaşkanı seçilebilmesi, seçmenin yüzde 50'den fazlasının oyunu alabilmesine bağlı. Bu da Cumhurbaşkanı çıkarmak isteyen parti ya da adayın diğer partilerle ittifak yapmasının fiilen zorunlu kılıyor.

KAYIK İTTİFAKI KURULUYOR

CHP, HDP, Saadet ve Meral Akşener'in İYİ Parti'si, aldıkları oylarla Erdoğan'ın seçilmesini önleyemeyeceklerini bildikleri için ittifak yoluna gitmek zorunda kaldılar. Resmi olarak henüz açıklanmasa da bu partilerin kısa zamanda bir arada seçime girmeleri beklenen bir gelişme oldu.

Kendilerini 'Demokrasi Kayığı' olarak niteleyen muhalefetin ittifakına çoğu yerde 'Kayık İttifakı' da deniyor.

GÜL ORTAK ADAY MI OLACAK, BAĞIMSIZ ADAY MI?

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, zaman zaman bu partilerle adı anılan bir isim. Gül, kimi zaman da bağımsız aday olabilir iddialarıyla gündeme geliyor.


Abdullah Gül, bu konuda sessiz kaldıkça söylentiler giderek artıyor, kendisi hala net bir şekilde 'aday olmayacağım' demiyor. Haliyle Gül'ün bu tavrı, "Seçimlere hala 1 yıl var, yıpranmak istemiyor" yorumlarını da beraberinde getiriyor.GÜL 'ADAY OLACAK MISINIZ' SORULARINA SESSİZ KALIYOR

Sabah yazarı Mahmut Övür, Optimar Araştırma'nın son anketini bugünkü köşesine taşıdı ve Gül'ün, şayet aday olursa alacağı oyu yazdı.

ABDULLAH GÜL'ÜN OYU YÜZDE 5,5

Övür'ün yazdığına göre Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanlığı'na aday olduğu takdirde alacağı oy yalnızca yüzde 5,5.

İşte yazıdaki o bölüm:

"Onu da Optimar Araştırma'nın son kamuoyu yoklamasında sorduğu; 'Bugün bir başkanlık seçimi olsa oyunuzu aşağıdaki isimlerden kime verirsiniz?' sorusuna verilen cevapta görmek mümkün: Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 46.5, Kılıçdaroğlu yüzde 14.3, Selahattin Demirtaş yüzde 7.4... Son günlerde adı en çok konuşulan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise birkaç basamak aşağıda yüzde 5.5...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.