Abdullah Gül'ün Kayseri gezisi

Abdullah Gül'ün Kayseri gezisi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, demokrasinin en önemli iki unsuru katılımcı ve temsili demokrasinin seçimlerde gerçekleştiğini belirterek, "Buna asla gölge düşürmememiz gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, demokrasinin en önemli iki unsuru olan katılımcı ve temsili demokrasi unsurlarının milletvekili genel seçiminde gerçekleştiğini belirterek, 'Buna asla gölge düşürmememiz gerekir. Hukuki mevzuattan kaynaklanan sorunlar var, eminim ki olgunlukla, ağır başlılıkla, konuşarak, diyalogla ve yine demokrasi ve hukukun gösterdiği istikamette bunların hepsi çözülecektir' dedi.

SORUNLAR MEVZUAT KAYNAKLI

Erciyes Dağı'nda gerçekleştirilen 'Kayserililer Brunch'ına katılan Cumhurbaşkanı Gül, Meclis'in önümüzdeki salı günü toplanacağını anımsattı. Milletvekili genel seçimine büyük bir katılım olduğunu, oyların yüzde 95'inin TBMM'ye yansıdığını belirten Gül, bunun Türkiye'de demokrasinin ne kadar derinleştiğini ve kökleştiğini gösterdiğini söyledi. Demokrasinin en önemli iki unsurunun katılımcı ve temsili demokrasi olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

'Seçimde bu iki unsur da gerçekleşti bu büyük bir başarıdır, Buna asla gölge düşürmememiz gerekir. Bugün hukuki mevzuattan kaynaklanan bazı sorunlar var, eminim ki olgunlukla, ağır başlılıkla, konuşarak, diyalogla ve yine demokrasi ve hukukun gösterdiği istikamette bunların hepsi çözülecektir. Demokrasi ve hukuk derken de evrensel demokrasiyi ve en gelişmiş ülkelerdeki özgürlükçü hukuku kast ettiğimden kimsenin şüphesi olmaması gerekir. Önemli olan bu ortaya çıkan problemler, bugün karşı karşıya olduğumuz sorunları beraber çözebilme kabiliyetini göstereceğiz, bundan da hiçbir tereddütüm yoktur. Bütün bunların da çözüm yeri şüphesiz ki Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir."

TÜM FİKİRLER MECLİS'TE

Meclis'in herkesin temsilcilerinin bulunduğu bir yer olduğunun altını çizen Gül, "Bütün önemli fikir akımlarının, önemli siyasi akımların Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edildiğini gördüğümüzde temsili demokrasinin de gerçekleştiğini görüyoruz. O zaman sorunların çözümü de orada olacaktır. Bunlar konuşarak, barışçı ve demokrasiye yakışan bir şekilde olacaktır, bundan da hiçbir şüphem yoktur' diye konuştu.

 

Erciyes'te yayla keyfi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki gün Erciyes Yaylası'nda yaptığı yürüyüşü ve burada çekilen fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Twitter'da paylaştı. Gül, Twitter'daki iletilerine 'Herkese iyi pazarlar diliyorum' mesajıyla başladı. Erciyes Yaylası'nda önceki gün yürüyüşe çıktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, yaylada rastladığı kadınların ısrarla kendisine bir kuzu hediye ettiklerini belirtti. Gül, kucağında kuzunun bulunduğu fotoğrafı da sayfasında paylaştı. Yayladaki vatandaşlarla sohbet ettiği sırada çekilen fotoğraflara da sayfasında yer veren Cumhurbaşkanı Gül, bir çocuğu kucağına alarak sevdiği fotoğrafıyla ilgili de 'Sabah saat 06.30'da yaylada çocuklar çoktan uyanmış oluyorlar' mesajını yazdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.