Abdullah Gül'ün 20 yılda öğrendiği tek şey

Abdullah Gül'ün 20 yılda öğrendiği tek şey

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün başlayan ''Uluslararası Politik Psikoloji Kongresi''ne gönderdiği mesajda, liderler ile toplum psikolojileri arasındaki bağlantıya dikkat çekti

LİDER VE TOPLUM PSİKOLOJİSİNE DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul BilgiÜniversitesinde bugün başlayan ''Uluslararası Politik Psikoloji Kongresi''ne gönderdiği mesajda, ''20 yıllık devlet adamlığım sırasında gördüm ki liderlerin ve toplumların psikolojisi, ulusal ve uluslararası sorunların çözümünde hayati önem taşıyor ya da tam tersine bu sorunların kronikleşmesini doğuruyor ve bunun da faturası çok ağır oluyor. Bu açıdan sizlerin fikirlerinin bir diyalogla politikacılar tarafından duyulması çok önemli'' dedi.

''Uluslararası Politik Psikoloji Kongresi'', İstanbul Bilgi Üniversitesinde başladı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, 12 Temmuz'a kadar sürecek toplantının, ''İnsan Toplulukları Arasında İş Birliği, Çok Disiplinli Bir Siyaset Psikolojisi'' temasıyla 50 ülkeden 600'ün üzerinde akademisyen ve araştırmacıyı bir araya getireceği bildirildi.

Toplantının, Uluslararası Politik Psikoloji Derneği (ISPP) tarafından 1977 yılından beri düzenlendiği belirtilen açıklamada, ''Etnik ve dini grupların beraber yaşadığı, çok kültürlü ve çatışmalı toplumlardaki kültürlerarası ilişkiler'' gibi başlıkların, toplam 170 panel ve atölye çalışmasıyla tartışılacağı kaydedildi.

Kongre, yarın Ekopolitik Düşünce Kuruluşunun Prof. Dr. Vamık Volkan'la gerçekleştireceği ''Ağaç Modeli: Türkiye'nin Büyük Kubbesi'' başlıkla panel ile devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.