Filistin devleti için ‘evet’ oyu kullanacağız

Filistin devleti için ‘evet’ oyu kullanacağız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filistin’in Birleşmiş Milletlerde (BM) devlet olarak tanınmasının hedefleneceği oylamada Türkiye’nin Filistin lehine ‘Evet’ oyu kullanacağını söyledi.

Abdullah Gül, Japonya’nın Nihon Keizai Shimbun (Nikkei) gazetesine verdiği demeçte,“1967 sınırlarına dayalı Doğu Kudüs’ün başkent olduğu Filistin devletinin kurulmasını arzu ediyoruz ve İsrail ile barış içinde beraber yaşamasını diliyoruz” dedi ve Türkiye’nin “Filistin’in en güçlü destekçilerinden” olduğunu kaydetti.

İsrail hızla yalnızlaşmaya başladı

Cumhurbaşkanı Gül, Filistin’in BM’de devlet olarak tanınmasının hedefleneceği oylamada, “Evet oyu kullanacağımıza şüphe yok” açıklamasında bulundu. Gazete ise, “Orta Doğu’nun bölgesel gücü Türkiye’nin erkenden evet oyu yönündeki kararının” İsrail ve ABD için darbe olacağı yorumunu yaptı. Gazetedeki “İsrail yalnızlaşıyor, Türkiye Filistin’i destekliyor, Orta Doğu Barış Müzakereleri Sertleşiyor” başlıklı yorumda da, “Türkiye Cumhurbaşkanı Gül’ün, BM’de Filistin’in devlet olarak tanınmasına evet oyu vereceklerini söylemesiyle, İsrail’e yönelik baskı bir basamak daha yükseleceğe benziyor” denildi. Mısır’ın şubat ayındaki rejim değişikliğinden sonra İsrail’e mesafeli bir politikaya yöneldiği belirtilen yorumda, İsrail’in Orta Doğu bölgesinde yalnız kalmış durumda olduğu vurgulandı. AA ŞANGHAY 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.