Abdullah Gül hayranı sevgisini resimle anlatıyor

Abdullah Gül hayranı sevgisini resimle anlatıyor

Endonezya, heyecanla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü bekliyor. Ama Cakarta’da Gül’ü daha heyecanla, daha farklı duygularla bekleyen bir devlet adamı var.

Ülkenin önde gelen devlet adamlarından Dipo Alam, Cumhurbaşkanı Gül’ü öyle çok seviyor ki, bu sevgisini tuvale de yansıtmış. Alam, siyasetten arta kalan zamanlarını Abdullah Gül’e verdiği sözünü yerine getirip, Gül’ün resmini bitirmeye adamış.

Endonezya’ya geldiğinde resmi Gül’e takdim etmek yerine açık artırmada satılmasını, alan kişinin de Gül’e takdim etmesini isteyen devlet adamı, alacağı parayı ise Açe’deki Türk Okuluna bağışlayacağını söylüyor.

Endonezya’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyareti için hazırlıklar sürüyor. Devlet kademesinde yapılan hazırlıklar yanında birçok sivil toplum örgütü de hummalı çalışmalar içerisinde. Endonezya’nın en büyük üniversitesi olan ve ayrıca ABD Başkanı Barak Obama’nın da Endonezya’ya geldiğinde bir konuşma yaptığı Endonezya Üniversitesi de haftalar öncesinden Gül için hazırlıklarına başladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için yapılan birçok hazırlıklar arasından en dikkat çekici olanı ise Endonezya’nın en önemli siyasi konumlarından birisi sayılan ve bakanlar üstü bir seviyede bulunan Devlet Genel Sekreterliği görevinde bulunan Dipo Alam’ın hazırlığı.

Aynı zamanda D-8 Eski Genel sekreteri olan Dipo Alam’ın Abdullah Gül ile tanışıklığı 2007 yıllına uzanıyor. Dipo Alam, İstanbul’ da D-8 Genel Sekreterliği için bulunduğu sırada Dışişleri Bakanı olarak tanıştığı Abdullah Gül ile o zamandan kalma bir dostlukları bulunduğunu, kendisinden o zaman çok etkilendiğini belirterek, Abdullah Gül’e o zaman resim yapma sözü verdiğin söylüyor.

Aynı zamanda hobi olarak resimle uğraşan Dipo Alam, Abdullah Gül’e Türkiye’de iken resmini yapacağı sözünü vermiş. Ancak yoğun iş mesaisi dolayısı bugüne kadar resmi bitirememiş. Ama kendi deyimi ile Cumhurbaşkanının Endonezya’ya geleceğini öğrendiği zaman heyecanlanmış ve resmi bitirmeye karar vermiş. Gül’ün Endonezya’ya gelişinin kendisinde resmi yapmak için ayrı bir enerji oluşturduğunu söylüyor.

Dipo Alam’ın Gül için yaptığı resimlerden birisi Abdullah Gül’ün portesi. Bir başka eserinde ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül’ü birlikte resmetmiş. Resmin arka fonunda ise tarihi Borobodur tapınağı bulunuyor. Dipo Alam bu resmin adını da “Benim misafirim Borobodurda” koymuş.

RESMİ AÇIK ARTIRMA İLE SATILACAK, GELİRİ TÜRK OKULUNA GİDECEK

Dipo Alam’ın hazırlığı bununla da kalmıyor. Dipo Alam resmin direk Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hediye etmek yerine TUSKON tarafından düzenlenecek olan Türkiye-Endonezya iş forumunda her iki ülkenin işadamlarının katılımı ile gerçekleştirilecek müzayede usulü ile satışa çıkarmayı düşünüyor. Resmi alan işadamının bizzat kendisinin Abdullah Gül’e resmi takdim etmesinin daha şık olacağını vurgulayan Dipo Alam, elde edilecek gelirin ise Açe’de bulunan Fatih Türk Okulunun yeni başlayan yurt inşaatı için kullanılacağını söyleyerek bunun iki ülke ilişkileri açısından çok önemli olacağını vurguluyor.

Dipo Alam daha önce de Endonezya’da bulunan Türk Okulları için kendi maaşından verdiği 5 bin dolarlık yardım ile gündeme gelmişti. Dipo Alam bu yardımı ile asıl amacının herkesin maaşı ile olsa bile bir şekilde bu okullara yardım yapması gerektiğini ve kendisinin de bu konuda örnek olması amacı ile böyle davrandığını söylemişti.

Ülkede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi eşi Hayrunnisa Gül de merakla bekleniyor. Öyle ki şimdiden televizyon kanalları röportaj alabilme yarışına girdi. Zira onlara göre Hayrunnisa Gül başörtüsü ile tüm Müslüman bayanları temsil ediyor.

Dipo Alam da Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığına seçilmesi sonrasında Hayrunnisa Gül’ün konuşmalarını medyadan takip etmiş ve Hayrunnisa Gül’ ün “Başını açmak isteyene kimsenin karışmadığı gibi başını örtmek isteyene de kimse karışmamalı” sözünden çok etkilenmiş. Ona göre bu aynı zamanda Türkiye’nin Avrupa ülkelerinden farklı olarak inanç konusunda ne kadar özgür ve demokrat olduğunun da bir göstergesi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.