Kimse "Yazıcıoğlu öldürüldü" algısını değiştiremez

Kimse "Yazıcıoğlu öldürüldü" algısını değiştiremez

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili 5-6 tane soru var.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, genel merkezde 'İl Başkanları' toplantısı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Destici, yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BDP ile ilgili açıklamalarını değerlendirerek, 'Başbakanın açıklamaları bizi hayrete düşürüyor. Başbakan Erdoğan 'PKK'nın siyasi uzantılarıyla müzakere etmeye devam edeceğiz' diyor. Bu açıklama en hafif deyimiyle gaflet içinde bulunmak demektir. Demokratik açılım projeleri ayaklarına dolandı. Terörle mücadelenin önemli adımlarındanbiri bölge halkını yanına almaktır 'dedi.

Partileri kapatma, siyasete izin vermeme yasasının çok açık olduğunu belirten Destici, teröre bulaşan, terör örgütüyle ilişkisi olan siyasi partilerin kapatılacağını söyledi.

Mevcut anayasada da bunun böyle olduğunu anlatan Destici, 'Şu anda terör örgütüyle BDP'nin bağlantısı olduğunu bilmeyen yok. Burası özgür Kürdistan olacak diyorlar. Özerklik, yetmez tam bağımsızlık istiyoruz diyorlar. Pervasızca devlete meydan okuyorlar 'şeklinde konuştu.

Destici, 4+4+4 düzenlemesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, eğitim sisteminin değişmesi gerektiğine işaret ederek, AK Parti hükümetinin yeni düzenlemeyi kendi içinde bile değerlendirmediğini ve teoriden pratiğe dönüştüğünde çuvalladıklarını iddia etti. Destici konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Hafızlık ve Kur'an eğitimi ilkokul 4'den itibaren verilmeli. Pedagojik formasyon açısından yarar var. Ülkemizde ana gündem maddeleri konuşulmuyor. Komisyonda birbirini vurma noktasına gelen adamların uzlaşma isteği yok. ' Suriye konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Destici, 'Bin sene aynı devletin parçalarıydık. Suriye'ye başka bir ülke olarak bakamayız. Türkiye birilerinin kışkırtmasıyla Suriye'ye girerse önü alınamayan durumlar yaşanır. Kararlı, sabırlı olmak lazım 'dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, bir gazetecinin, 'Son 3 yıl içerisinde süren bir hukuki süreç var. Bu süreçte 3. yılında gelinen nokta nedir, suçlular kimlerdir, suçlananların ifadeleri nelerdir?' sorusuna, 'Biliyorsunuz dosya, Mart 2011'den beri Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nda. Özel yetkili savcılar tarafından soruşturulmakta. 8 tutuklusu var bu sürecin. Bunlardan 3 tanesi Ulaştırma Bakanlığı'nın Kaza Kırım Ekibi diye kurduğu Kaza Kırım Raporu'nu hazırlayan sözde uzman kişiler. Aslında uzmandeğiller. Uzman olmadıklarını kendileri gelip Meclis Araştırma Komisyonu'nda itiraf ettiler 'cevabını verdi

Muhsin Yazıcıoğlu olayıyla ilgili hatırlatmalarda bulunan Destici, kayıp GPS aletlerinin helikopter üzerinden sökmeye çalışan askerlerin görüntülerinin ortaya çıktığını belirterek, olayla ilgili 4 kişinin tutuklandığını ve helikopter firmasının teknik bir personelinin de tutuklular arasında bulunduğunu ifade etti.

Destici, 'Davanın şu anda 8 tutuklusu var. Dosyada gizlilik kararı var. Bizde her şeye vakıf değiliz dosyada. Geldiğimiz noktada savcılarla yaptığımız görüşmeden sonra bir takım açıklamalarım oldu. Bunlardan 1'incisi 1.5 ila 2 aya kadar sürecin belli bir derecede aydınlanacağı idi. 2' ncisi burada bu kadar tutuklu var. Bir suikast veya sabotajsa araştırmalar yapıldığı, derinleştirildiğini söylemiştim. Helikopter düştükten ve 112 arandıktan sonra emniyet ve jandarma bilgi istemiyor. Enkaz koruma altına alınmıyor. 2-3 gün sonra enkazda ameliyat yapıyorlar. 5-6 tane öyle soru var ki, onlarla ilgili şüpheler dağılmadan, kamuoyunda kim hangi kararı açıklarsa açıklasın Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü algısını değiştiremez 'diye konuştu

Destici, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le, helikopter kazasına ilişkin çok önemli bir bilgi paylaştıklarını belirterek, sürece zarar vermemek için şu anda bu bilgiyi paylaşamayacaklarını söyledi.

Destici, bu bilginin doğrulanması halinde olayın kaza olmadığının ortaya çıkacağını söyledi

Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıldönümünü 25-31 Mart tarihleri arasında 'Muhsin Yazıcıoğlu ve Şehitleri Anma ve Anlama Haftası' kapsamında etkinlikler düzenleyerek anacaklarını belirterek şu bilgileri verdi:

'Ana programımız yarın saat 10.30'da Taceddin Sultan Dergahı'nda rahmetli genel başkanımızın naaşının defnedildiği mekanda yapılacak. Öğleden sonra 14.00'da Sürmeli Otel'de 3. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu'nu gerçekleştireceğiz. Bu sempozyumun oturum başkanlığını Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür yapacak. ' Bu arada Parti Genel Merkezi'nden, 'BBP' yazıp 7979'a gönderilerek, partiye yardım yapılabileceği bilgisi verildi
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.