Yasama, yürütme ve yargı organları aynı yemekte

Yasama, yürütme ve yargı organları aynı yemekte

Yasama, yürütme ve yargı organları başkanları Cumhurbaşkanı Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği yemekte biraraya geldi. Peki zirvede neler konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafındanyeni yıl münasebetiyle verilen yemek için Yasama, Yürütme ve Yargı organları başkanları Çankaya Köşkü'ne geldi.

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen yemek, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Sadullah Ergin, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyalçın, Askeri Yargıtay Başkanı Tuğgeneral Hasan Dengiz, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Tuğgeneral Abdullah Arslan'ın katıldığı yemekte, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve Özel Kalem Müdürü Koray Ertaş da hazır bulundu.

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDEN YAPILAN RESMİ AÇIKLAMA

Sayın Cumhurbaşkanımız, gelenekselleştirdiği toplantı çerçevesinde; Yasama, Yürütme ve Yargı organlarının başkanlarıyla Çankaya Köşkü'nde biraraya gelmiştir.

Toplantıya; TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç, Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Sayın Sadullah Ergin, Yargıtay Başkanı Sayın A. Nazım Kaynak, Danıştay Başkanı Sayın Hüseyin H. Karakullukçu, Sayıştay Başkanı Sayın Recai Akyel, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Sayın Ahmet Akyalçın, Askeri Yargıtay Başkanı Hak. Tuğg. Sayın Hasan Dengiz, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hak. Tuğg. Sayın Abdullah Arslan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Mustafa İsen ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Sayın O. Koray Ertaş katılmıştır.

Toplantıda Yasama, Yürütme ve Yargı ile ilgili temel konular ele alınmış ve karşılıklı görüşler paylaşılmıştır.

Hukuk sistemimizin evrensel normlar ve değerler ışığında geliştirilmesi, demokrasi ve insan hakları alanlarındaki standartlarımızın daha da ileriye taşınmasının önemi vurgulanmıştır.

Bu kapsamda, yargının daha etkin ve hızlı görev yapabilmesi için, yargı organlarının ihtiyaçları, yargı reform paketi ve Anayasa değişikliği çalışmaları üzerinde durulmuştur.

Toplantıda ayrıca, Yargı Organları Başkanları tarafından, kamuoyundaki yargıya yönelik açıklama ve tartışmalarla ilgili hassasiyetler dile getirilmiştir.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.