Gül'den Muhsin Yazıcıoğlu açıklaması!

Gül'den Muhsin Yazıcıoğlu açıklaması!

Abdullah Gül, Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili dosyanın ağır ilerlediğini, soruşturmada bazı soruların hala cevap bulamadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili mahkeme sürecinin çok yavaş ilerlediğini söyledi. DDK raporunda yer alan ve hala cevap bekleyen soruları da hatırlatan Gül, barış süreciyle ilgili değerlendirmesinde de BDP'yi ve İmralı'yı uyardı.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Danimarka gezisinin son gününde ve Nevruz arefesinde İmralı ve BDP'yi uyardı. İnternethaber'den Levent Gültekin'in de aralarında bulunduğu gazetecilere gündemi değerlendiren Gül, tehdit içeren ve silahlı mücadeleyi hatırlatan bir takım açıklamaların olduğunu bunların kimseye faydası olmadığını söyledi.  Abdullah Gül, "Bu uyarınız silahtan söz edenlere değil mi? sorusuna şu yanıtı verdi:

"Evet, coğrafyanın ortaya çıkarttığı durumları suistimal etmemeleri lazım. Suriye'de, Irak'ta olup bitenler fırsat olarak görülmemeli. Türkiye'de demokratik ve eşit vatandaşlığa dayalı süreçte sorunlar çözülmeli. Çatışmanın olmadığı ortamda sorunlar teker teker çözülüyor. Mesela geçen hafta yasalaşan pakette çok önemli adımlar vardı, yerleşim yerlerinin adları, siyasi propagandada meramını anlatmada en iyi bildiği dili kullanma gibi. Ama algı ortamı kötü olunca kıymet-i harbiyesi olmuyor."
 
"REFORMLARI KENDİMİZ İÇİN YAPMALIYIZ"
 
Danimarka temasları sırasında ev sahibi başbakanın Türkiye'de yaşanan son gelişmelere değindiğini bir soru üzerine açıklayan Cumhurbaşkanı şöyle devam etti:
 
"Ben açıkçası bu kadar detaylı takip edeceklerini düşünmüyordum. İnternet düzenlemelerini sordular, yanlıştan dönüldüğünü anlattım. Medya özgürlüğü ve diğer özgürlüklerde ne kadar hassas olduklarını anlattılar. Ben açıkçası eksikliklerin, başkası söylemeden farkına varılması ve telafisi, kapatılması gerektiğini düşünen bir siyasetçi ve devlet adamıyım. O yüzden seçim sonrasında sonuç ne olursa olsun reform süreci başlamalı. Son yaşananlar biraz da kuralların yeterince açık ve net olmamasından kaynaklandı."

88.jpg
 
MUHSİN YAZICIOĞLU DAVASI
 
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile alakalı ses kayıtlarından bahsediliyor bu konuda siz DDK'ya rapor hazırlanmıştınız. Rapordan siz tatmin oldunuz mu sorusuna Gül:
 
BBP lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasını güncel bir havacılık olayı ile kıyaslayan Gül, '' Merhum çok sevdiğim güvendiğim bir isimdi. Ülke sınırları içinde bir helikopter kazasından söz ediyoruz, Malezya uçağı gibi okyanuslarda aranmadı" dedi.
 
Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporu ve ertesinde gelen ihbarları da hatırlatan Cumhurbaşkanı, "Maalesef mahkeme çok süratli çalışmadı. Hala çok yavaş ilerliyor. DDK raporu bazı soruların yanıtsız kaldığını ve araştırılmadığını gösterdi. Mesela Genelkurmay ve askeri radarlarda inceleme daha yeni yapıldı, gecikme yaşandı.Tabii ki bu DDK'nın yetkisinde değil Savcılığın işi...Oralarda uçuş yapıldı mı, helikopter kazası bu yüzden mi yaşandı diye."
Mahkemenin yavaşlığı konusunda hem adalet bakanını hem de diğer yetkilileri uyardım.
 
"TÜRK OKULLARI KARIŞTIRILMAMALI"
 
Cumhurbaşkanı Gül bir gazetecinin ''Son olaylardan sonra yurt dışındaki Türk okullarına ev sahipliği eden ülkelerin bakışı değişti mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:
 
"Yurt dışındaki okulları karıştırmamalı. Yurt dışında bazılarının açılışına gittim. Güzel faaliyetleri var, bu işe karıştırmamak lazım. O ülkeler de mutlaka daha dikkatli bakacak bu okullara. Sonuçta o ülkelerin kanunlarına uymaları lazım."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.