Öcalan yakalandıktan sonra PKK neden sonlanmadı?

Öcalan yakalandıktan sonra PKK neden sonlanmadı?

Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra PKK'nın neden hala son bulmadığı KCK operasyonlarında ele geçirilen belgelerle ortaya çıktı

Örgüt yönetimine verilen rapor: Öcalan örgütün lehine yorumlanan sözlerinden sonra avukatlarıyla görüştürülmese PKK diye bir örgüt kalmazdı.

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik operasyonlarda örgüt üyelerinin hazırladığı çarpıcı raporlar da ele geçirildi. Bu belgeler KCK operasyonlarının önemini ortaya koydu. Örgütün yönetimine sunulan bir raporda, "Öcalan örgütün lehine yorumlanan sözlerinden sonra avukatlarıyla görüştürülmese bugün ortada PKK diye bir örgüt kalmazdı" denildi.

KCK'nın basın komitesine yönelik iddianamenin ek klasörlerinde, Öcalan'ın avukatlarının oluşturduğu Asrın Hukuk Bürosu'nun basın sözcüsü Cengiz Kapmaz'dan ele geçirilen belgeler dikkat çekti.

21 Kasım 2011'de Öcalan'ın avukatlarına yönelik KCK operasyonunda tutuklanan Kapmaz'dan ele geçirilen ve örgüt yöneticilerine bildirildiği tespit edilen 2 ayrı rapor, yapılan operasyonların önemini bir kez daha ortaya koydu. "Raporlar genel.332" başlıklı belgede şu ifadeler yer aldı:

Öcalan Kardeşini Teşhir Etti

2003 yılında Osman Öcalan'ın örgüt içerisinde başlattığı girişim, örgütü çok ciddi darboğaza sürükledi. İç karışıklıktan haberdar olan Abdullah Öcalan'ın ilk başlarda sarf ettiği sözler ise iki kanat tarafından lehlerine yorumlandı. İç çelişkilerin giderek derinleştiği bir sırada Abdullah Öcalan'ın daha sonra gerçekleştirilen görüşmelerde kardeşini teşhir etmeye yönelik sözleri Osman Öcalan'ın örgüt içerisindeki prestijine büyük darbe indirdi.”

Görüşme Olmasa Örgüt Biterdi

“Abdullah Öcalan'ın örgüt lehine yorumlanan sözleri avukatları ile görüştürülmemiş olsaydı, bugün ortada belki de PKK-Kongra/Gel diye bir örgüt olmayacaktı. Veya çok travmatik gelişmelerden sonra güçten düşen bir örgüt olacaktı.

Devlet, Öcalan'a kardeşini bitirebilmesi için imkan ve olanak yaratmış, böylece örgütü güçten düşürecek çok güçlü bir zemin kullanamamıştır. Örgüt içinde konuşulan kişilerin tamamı, örgütü Öcalan'ın müdahalesinin kurtardığının altını çizmişlerdir.

SAVAŞI ÖCALAN BAŞLATTI

Devlet veya Öcalan'a yönelik konsept geliştiren kesimler, 2003 yılından sonra ülke yararına yönelik siyaset izleyen bir Abdullah Öcalan yaratamadıkları gibi, giderek sertleşen, meydan okuyan bir Öcalan'ın örgüt üzerindeki hakimiyetini de bitirecek yaklaşım geliştirememişlerdir.

İDAM PANİĞİNİ ATLATINCA RAHATLADI

İdam paniğini atlatan Öcalan, artık devlet için çok ciddi bir sorun haline gelmiştir. Devletin artık Abdullah Öcalan diye bir sorunu vardır. Örgüt içinde Karayılan dahil hemen hemen herkes hep bir ağızdan savaş sürecini Öcalan'ın başlattığını belirtmektedirler.”

Pasif Kadrolar KCK’ya Alındı

Gizli tanık Batuhan Y'nin ifadesi de KCK'da gözaltına alınan ve tutuklananların yerine örgüt tarafından yeni katılımların yapıldığı gözler önüne serildi. Yıldız ifadesinde, "PKK'ya yapılan ağır darbeler ve KCK operasyonları üzerine Kandil'den gelen talimatlar üzerine tutuklanan ve gözaltına alınanların yerini doldurmak amacıyla 'Alan Perspektifi' adı altında yeni bir çalışmaya gidildi.

KCK yapılanmasının büyük darbe aldığı ve çalışamaz duruma geldiği, bu nedenle de alanlarda kendini gizleyen pasif olarak bekleyen ve görev almayan ya da verilmeyen kadroların tekrar göreve çağrıldığı ile ilgili örgütte bildiriler yayınlandı. Kandil alanından gelen bu bildiri yazılı olarak yapılan gizli toplantı ile bütün kadrolara iletildi.

Bu toparlanma sürecinde KCK yapılanmasında yer almayan kendini gizleyen kadrolar göreve çağrıldı. Görevi kabul etmeyen örgüt kadrolarının parti ile ilişkisi kesildi. Örgütün siyasi yapılanmasının düştüğü zor durumdan toparlanarak yeni kadroların ivedilikle oluşturulması gerektiğine dair kararlar alındı" dedi.

HARACIN KOD ADI: MAVi KAMPANYA

Klasörlerde, KCK/TM üyelerinin yaptıkları konuşmada kullandıkları bazı kod isimler deşifre edildi. Belgelere göre örgüt üyelerinin kullandıkları bazı kod isimler şöyle:

PKK/Kongra-Gel Terör Örgütü: Örgüt, hareket, parti
Abdullah Öcalan: Başkan, Baba, Önder, Önderlik
Sabri Ok: Abi
Ahmet Türk: Kanco
Osman Baydemir: Ciguli
Nurettin Demirtaş: Uzun, Usta
Mehmet Hatip Dicle: Mühendis
Leyla Zana: Abla
KCK yöneticileri: Kadro
Türkiye: Kuzey
Doğu: İran
Güneybatı: Suriye
Akademi: Gabb
Mavi kampanya: Para (haraç) toplama

Türkiye Yürütmesi: Yasa dışı PKK-Kongra/Gel terör örgütü adına ülkemizde faaliyet gösteren örgüt mensuplarının, yapacakları tüm örgütsel çalışmalarının organize ve koordinesinde görev alanve 30 kişi olduklarını belirtikleri kişilere verdikleri isim.

Gizli tanığın ifadesi: Operasyonlar KCK'yı çalışamaz hale getirdi. Pasif kadrolar göreve çağrılarak toparlanma sağlandı.

JiTEM’iN iRTiCA RAPORLARI ANF’DE

PKK'nın yayın organı Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) İstanbul bürosunda jandarmanın Hakkari bölgesinde yaptığı fişleme tutanakları, JİTEM'in elemanları ile bilgiler, askeri belgeler ile 2005'te Umut Kitabevi'nin bombalanmasına ait istihbarat belgeleri de ortaya çıktı. Hazırlanan bazı belgelerin altında '4JİTEM6.84468 ve 4JİTEM6.256849' şeklinde sayı numarası verilmesi dikkat çekti.

Örgüt içerisinde kullanılan kodlarda Öcalan için 'baba, önder', Ahmet Türk için hem aşiretinin hemde yaşadığı yerin adı olan Kasro Kanco'dan gelen 'Kanco' lakabı kullanılırken Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir için 'Ciguli' kodlarının kullanıldıkları tespit edildi.

Jandarmanın bölgede, "Aşırı Sağ Faaliyetler (ASAF) Haber Alma Toplama Planı" adlı bir birim oluşturduğu ve buna ilişkin hazırlanan raporlar belgeler arasında yer aldı.

Buna göre; bölgedeki irtica unsurlarının teşkilat yapıları, dershane, yurt, vakıflarda öğrenimgören öğrencilerin kimlikleri, irticai örgüt ve oluşumlarının yayın yapan radyo, televizyon olup olmadığı, irticai unsurların faaliyetlerinin yoğunlaştığı ve kadrolaştığı kurum ve kuruluşları tespitleri konusunda bilgiler yer aldı.

BiNBAŞIDAN iTiRAFÇIYA TEBRiK MESAJI

Ele geçirilen belgeler arasında, Hakkâri Jandarma Komutanlığı'nın Dağ ve Komando, İlçe Jandarma gibi birimlere gönderdiği Umut Kitabevi'ne ait istihbari çalışma raporlar dikkat çekti. Bu raporlarda olayı gerçekleştiren kişiler, kitabevinin sahibi ve korucular ve olay hakkında yapılan tümçalışmalar gözler önüne serildi.

Mühürlü zarflarda bazı kurmay albay ve kıdemli binbaşıların JİTEM itirafçısı Abdülkadir Aygan'a gönderdiği bayram, yılbaşı kutlama tebrikleri Fırat Yayın'da yapılan aramalarda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.