Abdullah Selman Hocaefendi Hakk’a Yürüdü

Abdullah Selman Hocaefendi Hakk’a Yürüdü

Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi Hazretleri'nin öğrencilerinden Abdullah Selman Hocaefendi, 71 yaşında hayata gözlerini yumdu

Yeni Akit Gazetesi Müessese Müdürü Nuri Karahasanoğlu, yayınladığı taziye mesajında şöyle dedi:
“Kadim dostum Abdülhalik Selman Hocaefendi'nin muhterem babası, on binlerce hafızın yetişmesine vesile olan Abdullah Selman Hocaefendi'nin vefatını teessürle öğrendim. Merhum'a Cenab-ı Hak'tan rahmet,ailesi, yakınları ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ederim.”
Yeni Akit Gazetesi Müessese Müdürü Nuri Karahasanoğlu
Merhumun cenazesi bugün ikindi namazını müteakip Eyüp Sultan Camii'nden kaldırılacak.

Abdullah Selman Hocaefendi kimdir?

1941 yılında Bayburt'un Gökçeli köyünde Şaban Efendi ve Emine Hanım'ın evladı olarak dünyaya geldi. İlkokul üçüncü sınıfa kadar kendi köyünde okudu. 4. ve 5. sınıfları ise dışarıdan bitirdi. Bayburt'un Kan köyünde Maksut Hafız diye maruf olan Muhterem Maksut Yılmaz Hocaefendi'den 10 ayda hafızlık yaptı. Hafızlığını bitirdikten sonra 16 yaşında İstanbul'a geldi ve Fatih'teki Kilise Camii'ne yerleşti.
Kesikbacak diye maruf meşhur İsmail BAYRI Hocaefendi'den "Tecvid, Talim ve Tashih-i Huruf" okudu. 1960'da Fatih İsmailağa Camii'nin bitişiğinde bulunan küçük bir odaya beş arkadaşıyla beraber yerleşti ve aynı caminin İmam Hatibi Muhterem Mahmud Ustaosmanoğlu Hoca Efendi Hazretlerinden Arapça okudu.Bu arada Sultan Ahmet Camii Baş İmam Hatibi merhum GönenliMehmet Efendi Hazretleri'nden maddi ve manevi her türlü desteği de gördü.

1960 ihtilali müteakiben Trabzon Of Çalek köyüne gitti. Orada Osmanlı'nın son dönem dersiamlarından Merhum Hacı Dursun Güven Hocaefendi'den arapça okumaya devam etti ve Hocaefendi'den Arapça icazeti aldı. 1982 yılında ilk Hac seferini yaptı.

1973 yılına kadar İstanbul Bayrampaşa Müftülüğü'ne bağlı Altıntepsi Camii'nde ve Yüce camiinde fahri olarak imamlık yaptı. 08.12.1973 tarihinde de aynı ilçe müftülüğüne bağlı Çarşılı Tuna camii müezzin Kayyumluğuna resmi olarak atandı.

1975 yılında aynı müftülüğe bağlı Yeşil Cami Müezzin Kayyumluğuna naklen atandı.
1995 yılında emekli oluncaya kadar Yeşil camii'de müezzinlik görevi yaptı. Bunun yanında asli görevini aksatmadan Kur'an Kursu'nda Tecvid , Talim ve Tashih-i Huruf okuttu.
Emekli olduktan sonra beş yıl da Fatih İsmailağa Kur'an Kursu'nda Tecvid-Talim ve Tashih-i Huruf okuttu. Daha sonra tekrar Yeşil Cami Kur'an Kursu'na dönen Hocaefendi ilçe müftülüğünün izniyle aynı aşkla görevine devam etti.

Başta Diyanet İşler Bakanlığı Merkez birimlerinde görev yapanlar olmak üzere bir çok il,ilçe müftüsünün, eğitim merkezlerinde görev yapan öğretim üyelerinin, Kur'an Kursu yönetici ve öğreticilerinin, meşhur İmam-Hatiplerin, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenlerinin, yurt dışında resmi veya fahri görev yapan hocaefendilerin, devletin diğer birimlerinde üst düzey görev yapan çok şeçkin bürokratların Tecvid,Talim ve tashihi huruf hocası olarak tarihe geçmiş ve unutulmaz hocaefendilerden olan ve hafız 3 erkek bir kız olmak üzere 4 çocuğu olan Abdullah Selman Hocaefendi, 15 Aralık 2012 Cumartesi günü rahatsızlanarak saat 17:10 sularında Rahmet-i Rahman'a kavuşmuştur.

Habervaktim.com
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.