ABD'ye minareyi dikecek!

ABD'ye minareyi dikecek!

Mahsun Kırmızıgül 'Güneşi Gördüm' filmi ile Oscar adayları arasına giremedi ama Amerika macerası devam ediyor

Şu sıralar sinema salonlarında fragmanı dönen "New York'ta Beş Minare" filminin fotoğrafları ilk kez basına dağıtıldı. Filmde Mahsun Kırmızıgül'e Haluk Bilginer ve Mustafa Sandal da eşlik ediyor.

FRAGMANIYLA REKOR KIRIYOR

Filmin çekimleri henüz tamamlanmasına karşın büyük bütçeli bir prodüksiyon olduğu yapılan tanıtım çalışmalarından belli oluyor. Haluk Bilginer'in başında takkesi, önünde seccadesi ile New York'ta yaşayan bir imamı canlandırdığı filmin çekimleri mayıs ve haziran aylarında tamamlanacak. Birkaç dakikalık fragmanlar için bile sinemacıların ve izleyenlerin muhteşem dedikleri New York'ta Beş Minare filminin ilk görüntüleri de çok çarpıcı. Sinemacılar izleyicilerin 5 Kasım 2010'da vizyona girecek filmin fragmanlarının yayınlanıp yayınlanmadığını sorduklarını söylerken, "İlk kez bir tanıtım bu denli ilgi gördü" açıklamaları daha da merak uyanmasına neden oluyor.

AMERİKALI OYUNCULAR DA VAR

İlk iki filmi yaklaşık 6 milyon gişe yapan Mahsun Kırmızıgül'ün 11 yıl önce hikâyesini yazdığı filmin kadrosuna Türkiye'den Mustafa Sandal, Zafer Ergin, Salih Kanyon, Hüseyin Avni Danyal, Ali Sürmeli, Bora Sivri ve Murat Ünalmış gibi usta isimler bulunuyor. Filmde ayrıca Amerikalı oyuncular da yer alacak.

Etiketler :