ABD’ye Umut Bağlamak Yanlış

ABD’ye Umut Bağlamak Yanlış

Düşmanla görüşmelerin anlamsız olduğunu belirten Halk Cephesi: “Düşman Yanlısı Politika Sürdüren ABD’ye Umut Bağlamak Yanlıştır.”

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Merkez Kurulu üyesi Cemil Muzhir, Ramallah yönetiminin görüşmelere katılan kişilerin şehadetiyle başarısızlığı kabul edilen verimsiz ve anlamsız görüşmelere yeniden başlamasının Amerika ile bölgedeki bazı ülkelerin sürdürdüğü baskının bir sonucu olduğunu belirtti.

Muzhir, yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi: “Amerika’nın baskısıyla görüşmelere dönen biri sadece Siyonistlerin çıkarına hizmet etmiş olur. Tamamıyla Siyonistlerden yana politika sürdüren Amerika’ya umut bağlamak boştur ve serabın arkasında koşmaktan başka bir şey değildir.”

Arap ülkelerin Filistin davasına müdahil olmalarına da değinen Muzhir “Arap ülkelerinin müdahalesi buradaki bölünmeyi sonlandırmak, ulusal birliği sağlamak ve Filistin halkının direnişini desteklemek şeklinde olmalıdır” dedi.

Abbas ve takımı daha önce yaptıkları açıklamalarda 18 yıldır sürdürdükleri görüşmelerden bir netice alamadıklarını ve Filistin halkının umutlarını gerçekleştiremediklerini ifade etmiştiler. Buna rağmen Ramallah yönetiminin bu anlamsız görüşmelerden başka seçenekleri olmadığını iddia ederek görüşmelere yeniden başlayacaklarını duyurması, bu hususta yaşadığı çelişkiyi açıkça ortaya koyuyor

Etiketler :