ABD'yi Fena Uyuttu

ABD'yi Fena Uyuttu

26 ayrı sabıkası bulunan firari Carlos Enrique Rodrigez’in, ‘Carlos Sakazar’ sahte kimliğiyle ABD elçiliğinde aşçı olarak işe girdiği ortaya çıktı.

Amerika’da cinayete teşebbüsten uyuşturucu kaçakçılığına kadar 26 ayrı sabıkası bulunan firari Carlos Enrique Rodrigez’in, ‘Carlos Sakazar’ sahte kimliğiyle ABD elçiliğinde aşçı olarak işe girdiği ortaya çıktı.
 
Amerika’da cinayete teşebbüsten uyuşturucu kaçakçılığına kadar 26 ayrı sabıkası bulunan firari Carlos Enrique Rodrigez’in, ‘Carlos Sakazar’ sahte kimliğiyle ABD elçiliğinde aşçı olarak işe girdiği ortaya çıktı.

Ankara’daki diplomatik çevreler ABD Büyükelçiliği’nde ortaya çıkan büyük bir skandal ile çalkalanıyor. ABD Büyükelçiliği aşçısının 26 ayrı suçtan sabıkalı ve hakkında yakalama emri olduğunun ortaya çıkması Amerikan misyonunda panik yarattı. Skandal, 26 Şubat 2009’da elçilikte aşçı olarak işe giren Carlos Sakazar ile ilgili yapılan güvenlik soruşturmasında belirlendi. Amerika’daki CIA merkezinde, parmak izi incelemeye alınan Sakaraz’ın aslında cinayete teşebbüs, adam yaralama ve uyuşturucu suçlarından hakkında 26 ayrı kayıt bulunan Carlos Enrique Rodrigez olduğu belirlendi. Olay, azılı suçlu Carlos Enrigue Rodrigez’in bir Türk kızıyla evlenip yeni bir hayat kurmak istemesi üzerine başladı. Rodrigez, Boston’da tezgahtarlık yapan Türk kızı Fidan G. ile evlendikten sonra hakkında devam eden mahkemeler sonuçlandı ve yakalama kararı çıktı. Rodrigez, Carlos Sakazar adına hazırlanmış bir kimlik çıkarttıktan sonra eşi Fidan’a “Türkiye’ye gidip yeni bir hayat kuralım. Beni orada kimse tanımaz. Suça karışmayacağıma sana söz veriyorum” diyerek ikna etti. Rodrigez elindeki sahte kimlikle Carlos Sakazar adına kendi resminin bulunduğu gerçek bir pasaport çıkarmayı da başardı. Eşi Fidan ile birlikte 2008 Aralık ayında Türkiye’ye gelerek Ankara’ya yerleşti.

Rodrigez, kısa süre sonrada Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak oturma izni almayı başardı. Sonra da ABD Büyükelçiliği’ne profesyonel aşçı olduğunu söyleyerek kendisine iş bulması konusunda yardımcı olunmasını istedi. Şansı yaver giden Rodrigez, 4 bin 500 dolar maaş ile Carlos Sakazar adıyla elçilikte aşçı olarak işe girdi.

15 ay sonra sınırdışı edildi

Aylık 4 bin 500 dolarla işe girdikten sonra Başkent’in gözde semtlerinden Çayyolu’nda bir villa kiralayan Rodrigez’in mutluluğu 15 ay sürebildi. Elçilikte çalışan personelle ilgili yapılan güvenlik soruşturmasında Rodrigez’in parmak izi taraması, gerçek kimliğini deşifre etti. Çok sayıda sabıkası ve hakkında yakalama emri bulunan Rodrigez, işten atıldıktan sonra deport edilmek üzere Türk polisine teslim edildi. Oturma tezkeresi iptal edilen Rodrigez daha sonra sınırdışı edildi.

Star

Etiketler :