ABD'yle Türkiye arasında gerilim! Büyükelçi dışişlerine çağrıldı

ABD'yle Türkiye arasında gerilim! Büyükelçi dışişlerine çağrıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında Türk Büyükelçiliği konutu önünde yaşanan kavgayla ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'dan Türkiye'ye tepki geldi. ABD büyükelçisi dışişlerine çağrıldı.ABD'ye nota verildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass,  Dışişileri Bakanlığı'na çağrıldı ve protesto notası verildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz hafta Washington'u  ziyareti sırasında, Büyükelçilik Kançılaryası önünde ABD güvenlik personelinin  Sayın Bakanımızın yakın koruma ekibine karşı yerleşik diplomatik kural ve  teamüller hilafına sergilemiş oldukları profesyonelliğe aykırı saldırgan  davranışlar bugün Bakanlığımıza çağrılan ABD Büyükelçisi nezdinde sözlü ve yazılı  olarak protesto edilmiş, ABD makamlarının bu olayı soruşturması ve gerekli  açıklamanın tarafımıza yapılması resmen talep edilmiştir.

GÜVENLİK ZAAFİYETİ

Açıklamada şöyle devam edildi: "ABD Büyükelçisi ile yapılan görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanımızın Vaşington'da bulunduğu süre zarfında karşılaşılan ve ABD makamlarının gerekli önlemleri programın her aşamasında alamamasından kaynaklanan güvenlik zaaflarının, diğer her açıdan başarılı geçen bu önemli ziyareti gölgeleyemeyeceği vurgulanmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.