Emin Çölaşan: Cemaat kime oy verecek

Emin Çölaşan: Cemaat kime oy verecek

Abilerle konuşan Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Cemaat'in kime nasıl oy vereceğini yazdı.

Seçimler yaklaştığından beri hemen her gün "oyları bölmeyin" çağrısı yapan Emin Çölaşan, bu defa Cemaat'le irtibata geçerek kime oy vereceklerini sordu.

"BİZDEN AKP'YE EN FAZLA YÜZDE 1 OY ÇIKAR"

O halde ne yapacaklar? Oyları kime gidecek? Bu soruyu, bu işlerin içinde olan ve iyi bildiğini tahmin ettiğim iki ayrı kişiye farklı ortamlarda sordum. Yanıtları birbirini tutuyordu:

“AKP’ye oy vermemiz asla söz konusu olamaz. Başbakan aylardan beri bize hakaretler yağdırdı, aşağıladı. Bunları herkes gibi bizim kitlemiz de biliyor. Dolayısıyla bu seçimde bizden AKP’ye oy gitmez. Bizi sevenlerin belki yüzde bir’i verirse onu bilemeyiz.”

"MUHALEFETTEN HANGİ PARTİ GÜÇLÜYSE ONA"

Peki oylar neye göre verilecek? 
“Her ilde, ilçede ve beldede en güçlü görülen muhalefet partisi adayı kimse, oylar ona gider.” Bu güçlü muhalefet adayının CHP’li, MHP’li, ya da başka partiden olması konusunda ne düşünülür?

Onlara da oy verilir mi? 
“Hepsine verilmesi mümkündür. Artık bize uzak veya yakın duran parti diye ayırım yapmak mümkün değil. Bizim arkadaşlarımız geçmişte çok büyük yoğunlukla AKP’ye oy verirdi. Şimdi bu olmayacağına göre, bölgesindeki en güçlü muhalefet partisi adayına oy vermesi gerekir.”

"İSTANBUL, İZMİR, ANKARA'DA CHP'YE"

Tablo artık üç aşağı beş yukarı biliniyor. Örneğin İstanbul, İzmir ve Ankara Büyükşehir’de en güçlü adaylar CHP’li. Sizin kesim bunlara oy verir mi?

“Seve seve verir çünkü Mustafa Sarıgül, Aziz Kocaoğlu ve Mansur Yavaş düzgün insanlar. Bu üç büyük kentimizi AKP zihniyetinden kurtarmak için onlara oy verilmesini makul karşılarız ve hatta destek veririz. Başka alternatif olmadığına göre İzmir’in CHP’de kalmasını isteriz. Ama açıktan hiç kimseye müdahale etmeyiz, karışmayız. Fakat diyelim ki bazı illerimizde, mesela Erzurum ve Konya’da AKP’ye karşı en güçlü muhalefet adayları MHP’den. Oralarda MHP’ye destek verilir. Bunu her yer için bu mantıkla genellemek mümkündür. Seçmen kendi bölgesinde en güçlü olan muhalefet partisi adayını zaten üç aşağı beş yukarı tahmin eder. Yanılgı payı veya yanlış tahmin elbette olabilir, o zaman arkadaşımız kendi kararını özgürce verip oyunu ona göre kullanır.”

"SEÇİM SONUÇLARINI ETKİLEYECEĞİZ"

Cemaatin seçim sonuçlarına ciddi etki yapacak oy gücü var mı?
“Biz var olduğunu düşünüyoruz. Ancak oy sayısını hiç kimse bilemez.” 
Düzgün bir tercihte bulunmuşlar. 

ensonhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum