Acemi kasaplar acile koştu

Acemi kasaplar acile koştu

Sakarya'da Kurban Bayramı'nın ilk gününde yine bildik manzaralar yaşanmaya devam etti. 17 acemi kasap kurban yerine kendini kesti.

Vatandaşlar, bayram namazı sonrası kurbanlıklarını belirlenen alanlarda kesmeye başladı. Kurban kesimi sırasında istenmeyen kazalar da yaşandı. İl genelinde kurban kesmek isterken kazayla kendilerini kesen acemi kasaplar, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Saat 10:00 itibariyle 17 kişi el, parmak, yüz ve ayaklarındaki kesikler nedeniyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Öte yandan, önceki yıllara göre vatandaşların kurbanlarını kesim yerlerinde kestikleri görüldü.

Serdivan ilçesinde ise kesim yerine götürülürken sahiplerinin elinden kaçan kurbanlık dana, kısa süren kovalamacanın ardından yakalandı.

"BOĞA TİMİ"NDEN 10 UYUŞTURUCU İĞNE

Şanlıurfa'da kesime götürüldüğü sırada sahibinin elinden kurtulan ve uyuşturucu iğnelerle etkisiz hale getirilmeye çalışılan boğa, bir kasabı yaraladıktan sonra yakalanabildi.
Alınan bilgiye göre, Paşabağı Mahallesi'nde sahipleri tarafından kurban kesim yerine götürülen boğa bu sırada huysuzlandı. İpini koparıp boş bir alana kaçan boğa vatandaşların ve kasapların çabalarına rağmen uzun süre yakalanamadı.
Bunun üzerine ''boğa timi''nden yardım istendi. Olay yerine gelen ekiplerin 10 adet uyuşturucu iğneyle sakinleştirmeye çalıştığı boğa, boynuna ip geçirmeye çalışan bir kasabı boynuz darbesiyle hafif yaraladı. Daha sonra mahalle aralarına kaçan boğa iğnelerin etkisini göstermesinin ardından çevredekiler tarafından iple bağlandıktan sonra kesim yerine götürüldü.

Etiketler :