`Açık Kapı Günü, önyargıların yıkılması için iyi bir fırsat`

`Açık Kapı Günü, önyargıların yıkılması için iyi bir fırsat`

Almanya- Herford DİTİB camisi tarafından düzenlenen kermes ve açık camii günü´ne yağmur yağmasına rağmen ilgi büyüktü.

Pınar Kibar´ın haberi

Schwartze: `Açık Kapı Günü, önyargıların yıkılması için iyi bir fırsat`

Herford DİTİB camisi tarafından düzenlenen kermes ve açık camii günü´ne yağmur yağmasına rağmen ilgi büyüktü.

Gelen ziyaretciler arasında Herford Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Stefan Schwartze ve Yönetim Kurulu üyesi Julian Frohloff de vardı. Cami rehberliği Fatih Zipahi tarafından gerçekleştirildi. Özellikle camilerin ibadet bölümleri tanıtılarak, İslam'a göre nasıl ibadet yapıldığına dair bilgiler verildi ve sorular cevaplandırıldı.

Bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu dile getiren Schwartze devamında şunları söyledi: “Bu tür organizasyonlarin entegrasyon için en iyi araç olacağını düşünüyorum. İslam’ı ve Müslüman komşularımızı daha iyi tanınması için iyi bir fırsat. Bizler birbirimimizi yakından tanıdıkça, önyargılarında yıkılacağına inanıyorum. Uyum bana göre, Almanya´ya gelen insanların mutlaka bir kariyer yapmaları değil, bilakis çevrelerindeki komşuları ile normal bir ilişki içinde olmalarıdır. Eğer bu basit beraberliği başarırsak, başarıya ulaştık demektir. Bunun için de harekete geçmek gerekir ve ben, ilçedeki cemaatlerin bir çok teklifleri olduğunu düşünüyorum.“ dedi.

Cami rehbercisi Fatih Sipahi de, „Hz. Ali´nin deyimiyle „İnsan bilmediğinin düşmanıdır“, bu yüzden kendimizi ifâde edip doğru anlata bilmek çok önemli. Ancak bu tür faaliyetlerle kendi kültürümüzü ve dinimizi gayri müslimlere doğru anlata biliriz.” dedi.

Açık cami günü hasebiyle kapılarını yabancı misafirlere de açan cami cemaati, bu durumdan memnun kaldıklarını dile getirdiler

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.