Açılımı engelleme Formülü

Açılımı engelleme Formülü

Açılıma karşı çıkan CHP ve MHP yasama faaliyetlerini engelleme stratejisine girdi. İşte O strateji

Muhalefet partileri ile iktidar arasında başlayan gerginlik yasama çalışmalarında da devam edecek. Muhalefet partileri, "Demokratik Açılım" sürecinde yasal adımları Meclis gündemine taşımaya devam ederken, açılıma karşı çıkan CHP ve MHP yasama faaliyetlerini engelleme stratejisine girdi. Özellikle muhalefetin karşı çıktığı açılımla ilgili yasal düzenlemeleri komisyon ve Genel Kurul’da kilitleme kararı aldı.
Özellikle muhalefetin karşı çıktığı açılımla ilgili yasal düzenlemeleri komisyon ve Genel Kurul’da kilitleme kararı alırken, iktidar partisi ise muhalefeti meydanlarda, özel oturumlarda ve gençlik ile kadın kollarının düzenleyeceği toplantılarda halka şikayet edecek.
Muhalefet ve iktidar partisi arasında devam eden gerginlik, önümüzdeki günlerde hız kazanacak. Hükümet ise Meclis’te demokratik açılım çalışmalarına hız verecek.
-GÜVENLİK MÜŞTEŞARLIĞI ÜÇ HAFTADIR GENEL KURUL’DA-
Demokratik Açılım sürecinde hükümetin en önemli yasal düzenlemeler arasına koyduğu ve TBMM Genel Kurul’da ki görüşmeleri üçüncü haftaya girecek. Muhalefet partilerinin karşı çıktığı ve 20 maddeden oluşan Güvenlik Müsteşarlığı’nın kurulmasına ilişkin yasa tasarısı Genel Kurul’da temel kanun olarak görüşülmesine rağmen iki haftadır yasalaşamadı.
Muhalefet partileri, Genel Kurul’u kilitlemek için, Genel Kurul’un çalıştığı üç gün Danışma Kurulu önerisiyle, genel kurul çalışmalarını kilitleme kararı aldı.
Öte yandan, yine demokratik açılım sürecinde yer alan ve Meclis’e sunulan ya da komisyonlarda bekleyen tasarılar da aynı taktik izlenecek.
Muhalefet, iktidarın Meclis gündemine taşıdığı yasaların komisyonlarda ya da, Genel kurul’da geçmemesi için tüm taktikleri denerken, iktidar ise muhalefeti halka şikayet edecek.
İktidar partisi AKP, açılım sürecinde Meclis’i çalıştırmayarak yasaların geçmesine engel olan muhalefeti, halka "Meclis’i çalıştırmamak için her türlü yolu deniyorlar, halkımız için, özgürlükler için, demokratikleşmek için, kardeşlik ve barış içinde yaşamamamız için Hükümetin getirdiği yasal düzenlemelere engel oluyorlar" şeklinde şikayet edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :