Heybeliada'da yangın kontrol altında

Heybeliada'da yangın kontrol altında

İstanbul'da Heybeliada'nın At Ahırları mevkiinin üst bölümünde kalan çamlık alanda, saat 14.50 sıralarında yangın çıktı.

Yangın şiddetli rüzgar nedeniyle hızla genişledi. İtfaiye, alevleri kontrol altına almakta zorlanırken yangına 6 uçak ve 1 helikopterle müdahale edildi.

Yangın tarihi manastırın bahçesine kadar ulaşırken ekiplerin çalışmasıyla manastır yangından etkilenmedi. Manastırın bahçesi alevler nedeniyle zarar gördü.

Bu arada Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu Ruhban Okulu'nun tehlike altında olmadığını söyledi.

Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise 2,5 hektrarlık alanda etkili olan yangının kontrol altına alındığı ifade edildi.

"YASAK OLMASINA RAĞMEN PİKNİK YAPIYORLAR"

Heybeliada Prenset Pansiyon işletmecilerinden Nilgün Hanım yaşananları hurriyet.com.tr’ye anlattı. Yangın çıkan alanda yasak olmasına rağmen piknik yapıldığını ve her sene bu ve benzeri tehlikelerle karşılaşıldığını belirtti. Rüzgarın çok olduğunu fakat yangın alanında Poyraz estiğini ve kesin bir bilgi olmasa da bir yanan bir piknik tüpünün yuvarlandığı söylentileri yangına sebebiyet verdiğini belirtti.

Adabeach Culb çalışanlarından Volkan Atılgan yangın söndürme çalışmalarını hurriyet.com.tr’ye anlattı. Yangın 15:00 civarında çıktı. Yangının nedeni kaçak piknik ya da sabotaj olabilir, tam olarak bilemiyoruz. Bildiğimiz kadarıyla o bölge mesire alanı değil. 4-5 küçük ve 2 büyük yangın söndürme uçağı müdehale ediyor. Rüzgar güçlü, ekipler zorlanıyor. Bölge boşaltı, yangın söndürme gemisi geldi, denizden de müdahale var. Yangın söndürüldü, ama soğutma çalışmaları devam ediyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.