Adana 40 dereceyi gördü

Adana 40 dereceyi gördü

Meteoroloji verilerine göre Adana'da bugün 32 dereceye kadar çıktı

Türkiye genelinde sıcaklıkların artmasıyla birlikte geçen hafta ortalama 20 derece olan hava sıcaklığı meteoroloji verilerine göre Adana'da bugün 32 dereceye kadar çıktı.


Sıcaktan bunalan vatandaşlar parklara akın etti. Kuşlar ve köpekler bile süs havuzlarında serinledi. Mayıs ayına yağışlı ve serin havayla giren Adana'da yaklaşık 5 gündür yazın kavurucu sıcağı kendini iyice hissettirmeye başladı. Geçen hafta ortalama 20 derece olan sıcaklık Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre bir hafta içerisinde 32 dereceye kadar çıkarken, Atatürk Parkı içinde bulunan termometre 40 dereceyi gösterdi. Henüz yaz ayları gelmeden Mayıs ayında Adana'nın kavurucu sıcağından bunalan vatandaşlar ise kendisini parklara attı.




Parkta ağaç altlarında serin yerlerde oturan vatandaşlar akşam serinliğine kadar parkta oturmayı tercih etti. Parkta oturan ve özellikle emekli olan vatandaşlar Adana'da geçen hafta üşüdüklerini, bu hafta sıcaktan kavrulduklarını belirterek, "Evler henüz çok sıcak olmadı ama dışarı çıktığımız zaman geldiğimiz tek yer Atatürk Parkı. Çünkü burası 40 dereceye yaklaşan sıcaklarda çok serin oluyor. Artık Adana'da baharı yaşamak çok zor. Mayıs ayında 40 derece sıcaklık görülmesi normal değil" dedi. Atatürk Parkı'ndaki kuşlar da aşırı sıcaktan bunalarak süs havuzlarında serinlemeye çalıştı. Parkta sahipleri tarafından dolaştırılan Pitbul cinsi köpekler de sıcaktan dolayı hırçınlaşıp etrafına saldırdı. Sahipleri köpeği sakinleştirmek için süs havuzunda serinletti.




Mehmet Aksöz, köpeğinin sıcaklardan dolayı çok hırçınlaştığını onu sakinleştirmek için suyla serinlettiklerini söyledi. Parkta kuşlar ve köpekler gibi çocuklar da sıcaktan bunalarak süs havuzuna girerek serinledi. Sıcaktan bunalan Fethi Yetkin, havaların bir anda 40 derece olduğunu bu nedenle serinleme ihtiyacı duyduklarını belirtti.



Öte yandan pek çok çocuk da her sene olduğu gibi Devlet Su İşleri sulama kanallarında boğulma tehlikesine aldırmadan serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ise sıcaktan korunmak için gezerken şemsiye kullandı. Meteorolojiden alınan bilgiye göre Salı gününe kadar hava sıcaklığının 4-5 derece daha yükseleceği bildirildi.

Etiketler :