Bu Haberi Okumadan Yarın İçin Plan Yapmayın

Bu Haberi Okumadan Yarın İçin Plan Yapmayın

Bunaltıcı hava sıcaklıklarının devam ettiği şun günlerde meteorelojiden kuvvetli yapış uyarısı geldi. İşte sağnak yağışın etkili olcağı o bölgeler ve bazı illerdeki hava durumu...

Hava sıcaklığının Karadeniz 'in iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Yarın plan yapacaklar dikkat. Marmara'da da sağnak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'nden yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin iç ve doğu bölgeleri ile Trakya kesiminde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; İç Anadolu 'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli (yer yer dolu yağışı ve yağış anında lokal kısa süreli fırtına) olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Karadeniz 'in iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; İç Anadolu 'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, Ani sel, lokal dolu yağışı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde parçalı bulutlu(22)

ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(25)

İZMİR: Az bulutlu ve açık(26)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(23)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu(24)

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(20)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(16)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(18)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(23)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Bilecik çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin (Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyılarında yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Çorum, Amasya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzey ve batısı ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.