Başörtülü okul birincisine ödül verilmedi

Başörtülü okul birincisine ödül verilmedi

Başörtülü okul birincisine kıyafet yönetmeliği gerekçesiyle ödülü verilmedi, tören karıştı. Ödülü alamayan öğrenci, gözyaşlarını tutamadı.

Adana´da İhsan Sabancı Teknik Kız Meslek Lisesi mezuniyet töreninde okul birincisi olduğu için ödülü vermedi. Ödülünü alamayan öğrenci gözyaşlarını tutamazken müdür ile öğrenciler arasında arbede çıktı, taraflar birbirinden şikayetçi oldu.
Edinilen bilgiye göre, İhsan Sabancı Teknik Kız Meslek Lisesi mezuniyet töreni, İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlendi. Konuşmalar yapıldıktan sonra okulu derece ile bitiren öğrencilere ödül verilmesine geçildi.
Okul birincisi Tuğba Demir (18) ödülünü almak için beklerken okul müdürü Ayla Avşar, başörtülü olduğu gerekçesiyle öğrenciye ödülünü verdirmedi. Demir ne olduğunu anlamaya çalışırken diğer dereceye giren başörtülü öğrenciler Munise Keçeli, Müge Albayrak, Arife Saban´da çağrılmadı. Bu öğrencilerden geride okulu bitiren öğrenciler ise kürsüye çıkarak konuşma yapıp ödüllerini aldı.'KIYAFETLER OKUL YÖNETMELİĞİNE UYGUN DEĞİL'

Tuğba Demir ve arkadaşları da müdürün yanına giderek neden törende ödül verilmediğini sorunca 'Kıyafetleriniz okul yönetmeliğine uygun olmadığı için size törende ödül verilmedi' dedi.

Bunun üzerine Demir gözyaşlarını tutamazken diğer başörtülü öğrenciler, yakınları ve müdür arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşünce olay polise haber verildi. Hem okul müdürü, hem öğrenciler ve aileleri birbirinden şikayetçi oldu.

BU ANA 1 YILDIR HAZIRLANIYORDUM

En mutlu gününde gözyaşlarına boğulduğunu anlatan Demir, 'Ben bu ana 1 yıldır hazırlanıyordum ama müdür bugünü yaşamama izin vermedi. Arkadaşlarımda bende mağdur edildik. Müdür bize yönetmeliğe aykırı giyindiğimiz için belge vermemiş, kürsüye çıkmamıza izin vermemiş.

Tören bittikten sonra göstermelik belgeler verildi. Biz okulu bitirmişiz, bir konferans salonuna mezuniyet törenine gelmişiz. Burada okul yönetmeliği olur mu? Benim en mutlu günümde bizi hem aşağıladı hem de günümüzü zehir etti. Üstelik bazı arkadaşlarımızın kolunu çekerek darp etti. Bu nedenle hem milli eğitime hem de polise başvurarak şikayetçi olduk' dedi.
Okul Müdürü Ayla Avşar ise okul yönetmeliğini uyguladığını üstelik darp edildiğini öne sürerek öğrencilerden şikayetçi olduğunu söyledi. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise konunun kendilerine aksettirildiğini, öğrencilere belgelerinin verildiğini ancak konuyla ilgili araştırmanın devam ettiğini bildirdi.

İHA

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum