Ayakkabısı olmadığından Çıplak ayakla okula başladı

Ayakkabısı olmadığından Çıplak ayakla okula başladı

2014- 2015 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, 1. sınıf ve 5. sınıf öğrencileri 'uyum süreci' kapsamında bugün okullarına gitmeye başlarken, Adana'da 6 yaşındaki Kudret Beşenk de ayakkabısı olmadığı için okula yalın ayak geldi.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Başak Mahallesi'ndeki Çetin Topçuoğlu İlkokulu'nun 1'inci sınıfına başlayan Kudret Beşenk, annesi 34 yaşındaki Zeliha Beşenk tarafından yalın ayak okula getirildi. Yürüyerek okul bahçesine giren küçük kızın diğer 2 kardeşinin de ayakkabılarının olmaması dikkat çekti. Kardeşleri ve annesiyle birlikte sınıfını gezen minik kızın oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

KARNIMIZI BİLE DOYURAMIYORUZ

Anne Zeliha Beşenk, eşi 43 yaşındaki İbrahim Beşenk'in seyyar satıcılık yaptığını ve 2 odalı evde kirada oturduklarını söyledi. Hastalığı nedeniyle eşinin son 1 yıldır çalışmadığını ve bu yüzden ekonomik sıkıntı çektiğini anlatan genç kadın, "Eşim çalışamayınca perişan olduk. Çocuklarımıza ayakkabı alamıyoruz. Çünkü karnımızı bile doyurmakta güçlük çekiyoruz. Küçük kızım, ablasının yırtık çantası ile mecburen okula yalın ayak geldi" dedi.

DOKTOR OLACAK

Anne ile kızları, sınıfı gezdikten sonra okula 200 metre uzaklıktaki evlerine aynı şekilde döndü. Heyecanlanan Kudret Beşenk, "Okuyup, doktor olacağım. Hasta babamı iyileştireceğim" dedi.









 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.