Ünlü ilahiyatçı kadınları çok kızdıracak

Ünlü ilahiyatçı kadınları çok kızdıracak

Adana’da ‘İslam’da Aile ve Gençlik’ konfersında konuşan İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu kadın programlarını sert bir dille eleştirdi. Hatipoğlu kadınların para ile evliliğe karar verdiğini söyledi.

 

Adana’da ‘İslam’da Aile ve Gençlik’ isimli konferans veren İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, gündüz kuşağındaki evlilik programlarını eleştirerek, "Adamın 3 bin lira maaşı, arabası varsa elektrik alıyor, emekli maaşı varsa elektrik alamıyor" dedi. Seyhan Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Seyhan Konferansları kapsamında Adana Gençlik Platformu işbirliği ile ‘İslam’da Aile ve Gençlik’ isimli konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu katıldı. Özellikle kadınların ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, yer yer izdihamlar yaşandı.

KADINLAR PARAYLA ELEKTRİK ALIYOR

Burada, ailelerin nasıl daha fazla ayakta duracağı konusunda bilgiler veren Hatipoğlu, bu konuyla ilgili Kur’an’ı Kerim’deki ayetlerden bahsetti. Hatipoğlu, kadınların ailenin dirliği ve düzeni açısından büyük görevler taşıdığını ifade etti.

Konuşması sırasında sık sık menkıbeler anlatan Hatipoğlu, konu boşanmalara gelince, gündüz kuşağındaki olan ‘evlilik programlarına’ da atıfta bulunarak, “Hz Ömer’e bir adam geldi dedi ki ‘karımı boşayacağım.’ Hz. Ömer ‘niye boşuyorsun?’ dedi. Adam dedi ki: ‘Elektrik yok.’ Şimdi diyorlar ya elektrik yok; elektrik almıyor. Şimdi evlilik programlarını izliyorsunuz değil mi? Kadın soruyor ‘neyin var’ diyor, adam da ‘bir evim var, bir arabam, ayda da 3 bin lira kazanıyorum’ diyor, kadın hemen elektrik alıyor. Ama adamcağızın 1 milyar emekli maaşı varsa elektrik alamıyor bir türlü” diye konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum