Adana'da öğrenci yurdunda çıkan yangının sebebi

Adana'da öğrenci yurdunda çıkan yangının sebebi

Yaşanan faciadan yaralı kurtulan öğrenciler, yangın merdiveninin kilitli olması nedeniyle camlardan atlayarak kurtuldu.

Adana'nın Aladağ ilçesinde Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda dün akşam saatlerinde yangın çıktı.

Elektrik kontağından çıkan yangın, yurdun ahşap ağırlıklı yapısından dolayı kısa sürede üst katlara ulaştı. 3 katlı binanın en üst katında öğrencilerin yatakhaneleri vardı ve yangının çatıya sıçramasıyla birçok öğrenci kaçamadı.

Adana'da öğrenci yurdunda çıkan yangının sebebi

25 ÖĞRENCİ CAMLARDAN ATLAYARAK KURTULDU

Yangın merdiveninin kilitli olması nedeniyle, öğrencilerden yaralı kurtulan 25'i, üst katlardan atlayarak yaralandı.

Facianın ardından açıklamalarda bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "binadaki yangın merdivenin kilitli olduğunu ve yangın sırasında bu merdivenin kullanılamadığını" söyledi.

Adana Aladağ'da öğrenci yurdunda yangın VİDEO

3 SAATTE SÖNDÜRÜLEN YANGININ BİLANÇOSU

3 saat sonra ancak söndürülebilen yangın sonucu 11 öğrenci ve 1 eğitmen hayatını kaybetti, toplamda 25 öğrenci de yaralandı.

Adana'da öğrenci yurdunda çıkan yangının sebebi

Adana'daki yangın faciasının izleri VİDEO

ORTA OKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ KALIYORDU

Sinanpaşa mahallesinde bulunan yurtta çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocukları kalıyordu. Yaralananların bir kısmı panikle camlardan atlayan öğrenciler.

Vali Demirtaş, "Yangının elektrik kontağından çıktığı anlaşılıyor" dedi.

BAKANLAR ADANA'YA GİTTİ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya gitti.

AHŞAP KAT ÇÖKTÜ

Aladağ İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik, yangının zemin katta çıktığını, kısa sürede alevlerin yükseldiğini, 3'üncü kat ahşap olduğu için yangının büyüdüğünü söyledi. Ahşap katın yanması ile çatının da tamamen çöktüğü belirtildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, itfaiyenin birkaç dakikada müdahale ettiğini, ancak ormanlık bir bölgede bulunan binada bolca ahşap kullanıldığını, yangının bu nedenle kısa sürede büyümüş olabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.